Diari Més

Laboral

La plantilla de l'Aeroport no creixerà tot i el 'boom' i l'alerta dels sindicats

Aena considera que els efectius destinats a operacions aèries i atenció als passatgers són «adequats»

L'equipament va operar l'any passat sense cobrir algunes baixes.

La plantilla de l'Aeroport no creixerà tot i el 'boom' i l'alerta dels sindicatsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Foment considera que la plantilla de les àrees de moviment i d’atenció a passatgers de l’Aeroport de Reus és «adequada per atendre la demanda de vols i oferir el servei necessari en termes de qualitat i seguretat», fet pel qual, almenys «a curt termini, no es precisa ampliar-la». Entre el primer d’aquests col·lectius hi ha peces tan rellevants com el Tècnic d’Operacions a l’Àrea de Moviment (TOAM). En relació a aquesta figura, sindicats denunciaven fa pocs mesos que, tot i tractar-se de la persona encarregada de supervisar que les actuacions a l’àrea on aterren, s’enlairen i roden els avions s’ajustin als procediments que garanteixen la seguretat, l’Aeroport haurà estat obert sense TOAM «prop de 40 dies en uns tres mesos» per situacions derivades de «retallades al personal». I que el protocol ideat per operar davant l’absència sobrevinguda del TOAM s’empra a Reus «habitualment»

En detall, UGT apuntava que l’aeròdrom de la capital del Baix Camp va estar, durant l’any 2016 altres 40 dies sense personal de Suport a l’Atenció a Passatgers i Usuaris, l’únic a la terminal que ha estat format per emprar un desfibril·ladors i a què el propi Pla d’Autoprotecció de l’Aeroport de Reus assigna les funcions de guia i informació als mitjans d’ajuda externs en cas de declarar-s’hi una emergència.

El sindicat treia a la llum que, en el mateix període, «un mínim de dos cops» l’aeròdrom no es va poder cobrir el torn de feina del tècnic de manteniment dels equips de navegació aèria, qui «guia les aeronaus en vol i facilita els aterratges i els enlairaments». Ni els de treballadors d’Aena i que «l’Aeroport ha operat sense ells». Tot plegat ho atribueixen des de l’equipament a la manca de personal fruit de retallades

Previsió d’1 milió de passatgers

Amb tot, el Ministeri de Foment veu que més treballadors no són necessari, fa al·lusió a les «restriccions en matèria de contractació de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2016» i apunta que «l’autorització de noves places es va limitar, única i exclusivament, a la cobertura de la taxa de reposició de baixes produïdes» i que «aquest criteri ha de mantenir-se per al 2017» i «no es preveu l’autorització de places per atendre noves necessitats. La determinació del Ministeri, resposta a una pregunta de Ciutadans al Congrés dels Diputats i amb data del 15 de març, coincideix amb l’elevat increment de l’activitat a l’Aeroport, que espera tancar l’any amb més d’un milió de passatgers i afronta un estiu de rècord.

tracking