Diari Més

Via pública

Reus es gasta més de 190.000 euros en l'esporga d'arbres de voreres i passejos

La primera fase de la campanya ha finalitzat amb un total de 6.700 arbres esporgats

Imatge d'operaris realitzant els treballs de poda al passeig Sunyer.

Reus es gasta més de 190.000 euros en l'esporga d'arbres de voreres i passejosAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Regidoria de Via Pública, a través del Servei de Jardineria, finalitza aquesta setmana la primera fase de la campanya d’esporga 2017 de l’arbrat de la ciutat, que inclou principalment voreres i passejos. En total s'han esporgat 6.700 arbres del total de 18.000 que hi ha a la via pública.

Els treballs s’inclouen en el contracte de treballs d’arboricultura, iniciat l’1 de febrer i d’un any de durada. També inclou els tractaments fitosanitaris per controlar les plagues i malalties dels arbres i una segona fase d’esporga a l’estiu que inclou tasques de retall dels ficus de ravals, entre d’altres. El pressupost del conjunt d’aquest servei anual és de 190.575 euros i va a càrrec de l’empresa adjudicatària L’Agulla Serveis del Paisatge.

El sistema d’esporga es du a terme seguint els criteris tècnics més adequats i inclouen neteja i aclariment del brancatge defectuós o en mal estat vegetatiu. També es respecta el volum i la mida natural de l’arbre. Les esporgues es realitzen de manera localitzada en els casos que els arbres no disposin d’espai i molestin o produeixin danys a façanes i altres elements urbans, cosa que es produeix sobretot en voreres estretes.

tracking