Diari Més

Cultura

El Palace es desmantella i part de les butaques van al Pla de Santa Maria

El Centre d’Interpretació Tèxtil del municipi de l’Alt Camp recupera 60 seients del buidat de les sales

Operaris municipals del Pla s'enduien ahir les peces en un camió.

El Palace es desmantella i part de les butaques van al Pla de Santa MariaM. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les feines de desmantellament del Cine Reus Palace, que el 31 de març abaixava la persiana definitivament per deixar pas a la construcció d’una residència de la tercera edat gestionada pel Grupo Ballesol, s’han iniciat a l’interior de l’edifici després que, divendres passat, es formalitzés l’operació de compravenda entre l’empresa i la família Zúñiga. Des de mitjans de setmana s’hi ha estat retirant mobiliari en camions i furgonetes, i també les butaques de les sales de projeccions.

Una seixantena d’elles, que operaris de l’Ajuntament del Pla de Santa Maria carregaven ahir al migdia, seran reinstal·lades a la part audiovisual del Centre d’Interpretació del Tèxtil amb què compta la localitat de l’Alt Camp. Han estat cedides per la nova propietat, sense contraprestació econòmica i únicament a canvi que els treballadors municipals les desallotgessin de l’immoble, tal com ahir feien.

L’alcalde del Pla de Santa Maria, Mateu Montserrat, explicava també ahir al Diari Més que «havíem acordat quedar-nos 60 butaques i, les que hem portat cap aquí, són d’una de les sales més petites del cinema. Les col·locarem a un apartat del nostre Centre d’Interpretació del Tèxtil on, fins ara, fèiem servir cadires de tisora, i s’hi estarà molt millor». La resta, incloses les de l’emblemàtica sala 1, se les havia acabat d’emportat ahir a primera hora una altra empresa.

Una part dels Oscar

El batlle va interessar-se en l’adquisició dels seients en conèixer l’imminent tancament del Palace. Però, no és la primera vegada que el municipi recupera butaques coincidint amb la desaparició d’un cinema. L’extinció dels antics Oscar, que ocupaven un lloc al centre de Tarragona fins l’any 2010, va servir a l’Ajuntament per equipar la sala parroquial del Pla de Santa Maria, on avui es pot seure en un altre tros d’història. Ho explica el regidor Carles Singla, que detalla que la idea és que les butaques del Palace «aniran a una part de l’antiga fàbrica tèxtil del Pla que s’està rehabilitant per convertir-la en aquest Centre d’Interpretació del Tèxtil. Hem aconseguit portar-hi màquines antigues, telers que tenen més cent anys, i la idea és acabar de fer aquest mateix any tot un recorregut de museu». «Hi ha una sala per projectar vídeos, mostrar una mica d’història, i la voluntat és posar-hi allà les butaques», conclou Singla. Pel que fa al Palace, la construcció de la nova residència comportarà l’enderroc total de l’edifici i la previsió és que les obres s’iniciïn entre el maig i el juny.

tracking