Diari Més

Societat

L'Ajuntament pregunta 400 veïns com pot millorar l'atenció sanitària

Una consulta ciutadana emmarcada en el Pacte de Salut de Reus recollirà dades sobre diagnosi, hàbits, qualitat de vida i rutines de prevenció

Una imatge d'un dels accessos a l'Hospital Sant Joan de Reus.

L'Ajuntament pregunta 400 veïns com pot millorar l'atenció sanitàriaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 400 veïns de Reus respondran, en els propers mesos, una enquesta sobre salut al municipi. La impulsa l’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Salut i com a una de les implicacions del Pacte de Salut de Reus, amb la finalitat d’incorporar els resultats en el procés de redacció del Pla Local de Salut Pública. La voluntat és identificar accions de millora factibles i objectivables en el capítol de l’atenció sanitària al muncipi.

L’enquesta abordarà diferents blocs temàtics, entre els quals destaquen la diagnosi dels membres de la llar, l’estat de salut i qualitat de vida percebut, els hàbits i estils de vida, els hàbits mèdics, i els hàbits de prevenció de la salut. Entre aquestes 400 persones que en conformaran la mostra, la distribució es farà a partir de les variables de sexe i edat. Els resultats obtinguts permetran observar l’evolució en el temps dels paràmetres analitzats respecte de l’enquesta que ja es va realitzar a l’any 2010. Alhora, també facilitarà elements de comparació amb l’última edició de l’Enquesta de Salut de Catalunya, que es va fer el 2015.

Integrants de tots els grups amb representació a l’Ajuntament, excepte la CUP, van escenificar a mitjans de febrer la signatura del Pacte de Salut de Reus en un acte a l’Auditori de l’Hospital Sant Joan. Precisament «repensar» l’equipament sanitari i fer-lo «més sostenible» és, tal com concretava l’alcalde Carles Pellicer, un dels objectius principals del document, rubricat per govern –PDeCAT, ERC i Ara Reus-, PSC, PP i Ciutadans quan s’han fet gairebé tres mesos des de la seva presentació pública i dos anys des del seu naixement, i que pretén reconduir la situació del Grup Salut.

La voluntat de l’acord

El text troba les bases en una moció conjunta que va ser traslladada al ple extraordinari sobre salut del passat novembre, i inclou un total de tretze punts que van de la qüestió més genèrica de «plasmar les voluntats polítiques i línies estratègiques referents a la sanitat pública a Reus» fins a «crear el Consell Municipal de Salut» a la ciutat o «promoure una acció de territori a partir d’un eix Reus-Tarragona d’estructura en xarxa».

També «treballar per tal que s’implantin els Plans directors de Salut Mental i el Sociosanitari», «ser referents integradors de salut, tot facilitant la coordinació entre els diferents proveïdors de salut de la ciutat» o «millorar el funcionament de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili». La realització de l’enquesta materialitza un d’aquests punts inclosos en el redactat del Pacte de Salut de Reus.

Treballadors del Sant Joan se citen al proper ple

La plantilla de l’Hospital Sant Joan de Reus s’ha citat al Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus aquest divendres. Els treballadors assistiran al ple en una acció que es va acordar dijous passat en assemblea i que busca visibilitzar el malestar dels professionals per les condicions en què afronten el dia a dia a l’equipament sanitari. De fet, a finals de setmana hi ha prevista una nova reunió i també programada la que serà ja la segona denúncia col·lectiva que es presenta, en no haver cobrat les quantitats corresponents a les direccions per objectius (DPO) del 2016, que no s’abonen arran del bloqueig pel dèficit al tancament de comptes. Intervencions similars a la del proper ple se succeiran en els propers dies, impulsades pel Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Joan i en la línia de la protesta que es va celebrar divendres a la plaça del Mercadal.

tracking