Diari Més

El PPC surt dels consells de l'Hospital Sant Joan, Sagessa, el CMQ i Gecohsa

Dolors Compte renuncia a la condició de consellera i el Grup Municipal hi tornarà quan el dèficit de 8,4 milions «sigui la prioritat del govern»

Els populars Compte i Domènech, a la seu del partit, aquest dilluns.

El PPC surt dels consells de l'Hospital Sant Joan, Sagessa, el CMQ i GecohsaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Municipal del PPC ha presentat, amb data del passat 23 de març i a petició de la regidora Dolors Compte, la renúncia als consells d’administració de l’Hospital Sant Joan, CMQ, Gecohsa i Sagessa. El tràmit suposarà que la formació deixi d’estar present a tots els de salut tot i que es mantindrà com a una de les parts del Pacte de Salut de Reus, rubricat al febrer i que també integra govern, Ciutadans i PSC. El pas ve motivat tant per «la poca informació» que reben els consellers com a la responsabilitat patrimonial que ostentar el càrrec comporta, i respon al fet que «a data d’avui, la prioritat del govern local no és la de defensar el nostre hospital» i que l’equipament pot haver quedat atrapat «enmig d’una lluita de sigles ERC-PDeCat».

El president del PPC a Reus, Sebastià Domènech, concretava ahir que, després que el dèficit de 8,4 milions d’euros al tancament de l’exercici 2016 faci pesar de nou damunt l’Hospital Sant Joan una causa de dissolució, «hi tornarem –als consells– si en dos mesos se soluciona la situació o es dissol la societat, cosa que entenem que la Generalitat no deixarà que passi». «Ja ens consta que hi ha qui està canviant la posició per acostar-se a la del PP», detallava Domènech, que explicava que «estem convençuts que les coses canviaran i, quan se’ns digui que teníem raó, tornarem a tenir representació als consells del Grup Salut». El canvi ha de passar, tal com ho entenen al PPC, per «la implicació de la Generalitat». En aquest sentit, Domènech repassava el reguitzell de mocions i peticions presentades per la formació popular «perquè la Generalitat cobrís el deute» incipient ja anys enrere, i feia memòria del sobrecost de les obres del nou Hospital i de que «gairebé tots els qui hi van participar estan judicialitzats».

«Els reusencs estan cansats»

«Nosaltres sempre hem defensat la implicació del CatSalut i sempre hem dit que els reusencs ja estan cansats de pagar el doble», afegia el president del PPC a Reus sobre la postura del partit , que denuncia que «els veïns de Reus hem aportat 1,5 milions d’euros amb recursos propis» a través de transferències vinculades a Aigües de Reus i en concepte d’IBI, un fet a què «ens vam oposar». En els més de 8 milions de dèficit, «ja no es tracta de la gestió», sinó que l’Hospital Sant Joan «és un cigró negre a la regió sanitària de Tarragona».

El «no» al pressupost

Sebastià Domènech aprofitava la compareixença per confirmar ahir que el Grup Municipal del PPC votarà «no» a la proposta de pressupost municipal per al 2017 que portarà el govern al proper ple, en una decisió que es prenia ahir a la junta local extraordinària del partit. Ho farà perquè l’expedient «gairebé no s’ha negociat» i, dels acords pels quals es va abstenir l’any passat, «només un està ara en curs» .

tracking