Diari Més

Societat

Professors reusencs ensenyaran català a europeus de més de 50 anys

Els impulsors del projecte, provinents de països com Eslovènia, Letònia o Lituània, visiten Reus per participar en unes jornades de treball

Imatge de les jornades de treball preparatòries del projecte que tenen lloc a Reus.

Professors reusencs ensenyaran català a europeus de més de 50 anysCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Europea finançarà un curs de català escrit per a ciutadans europeus d’edat avançada que s’impartirà des de Reus via on-line. Els encarregats d’impartir aquest curs, que s’emmarca en el programa Erasmus plus, seran cinc professors de Domspain, organització especialitzada en qüestions europees amb seu a Reus.

El curs, destinat a europeus de més de 50 anys interessats en aprendre el català i que no té límit d’inscrits, formarà part del projecte europeu per a gent gran Promoting Third Age Education. Els professors que l’imparteixin es formaran prèviament en tècniques de motivació i diferents mètodes per ensenyar a aquest col·lectiu.

El projecte Promoting Third Age Education oferirà una àmplia oferta de cursos d’idiomes amb l’objectiu de fomentar els coneixements lingüístics de persones d’edat avançada a través d’Internet. Per altra banda, també pretén millorar les capacitats de les persones de més de 50 anys davant les noves tecnologies. A més del curs de català escrit, des de Reus també s’impartirà un curs d’anglès per qui vulgui millorar aquest idioma.

Jornades de treball a Reus per preparar el projecte

Els impulsors del projecte, provinents de països com Eslovènia, Letònia i Lituània, han visitat Reus per participar en unes jornades de treball preparatòries del projecte, que veurà la llum el 2018. Cal dir que l’organització reusenca Domspain, que fa d’amfitriona aquests dies, és la única representant de l’estat en aquest projecte.

Els treballs de preparació que es realitzen en aquests moments consisteixen en elaborar una diagnosi per conèixer com aprenen els adults sènior i poder adaptar els cursos del projecte. Les jornades es completaran amb unes reunions de treball a Eslovènia al setembre, que tindrà per objectiu que els educadors puguin dissenyar i impartir els cursos de manera òptima.

tracking