Diari Més

Mobilitat

La xarxa de carrils bici creixerà cap al passeig Mata amb General Moragues

Urbanisme dóna llum verda al projecte de Mas Mainer i aprova la creació d’un itinerari que desemboqui a l’Escola Joan Rebull

El nou tram travessarà per l'avinguda Onze de Setembre.

La xarxa de carrils bici creixerà cap al passeig Mata amb General MoraguesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ampliació de les voreres al projecte d’urbanització de l’espai de Mas Mainer permetrà construir-hi un nou tram de carril bici i part del circuit que hauria de facilitar, a mig termini, fer el tomb complet a la ciutat pedalant a través de les antigues rondes. L’Ajuntament perseguia un acord amb els promotors del rentat de cara a la zona nord del municipi que finalment ha arribat i que es materialitzava, el passat 22 de març, en un decret de l’Àrea d’Urbanisme que implicarà la construcció de l’itinerari per a bicis a l’avinguda Onze de Setembre. El carril s’estendrà, en detall, entre el passeig Mata i el carrer General Moragues, i anirà a desembocar davant l’Escola Joan Rebull. Segueix teixint, així, una xarxa que va iniciar-se amb l’obertura del Tomb de Ravals a les dues rodes, l’estiu passat, i que ja té presència a l’Avinguda de Falset o a Bellissens.

El nou itinerari per a bicis estarà senyalitzat, serà de doble sentit i comptarà amb una amplada mínima de dos metres i mig. Des del carrer General Moragues, es garantirà la connexió amb l’Avinguda del Comerç i la carretera de Castellvell a través d’una nova rotonda a Onze de Setembre. Es dóna la circumstància que Urbanisme va instal·lar, fa pocs dies, prop d’una dotzena de mòduls d’aparcament per a bicicletes en punts que prioritzen equipaments educatius i esportius.

Nous aparcaments

En total, la capital del Baix Camp té 67 places habilitades per a deixar-hi la bicicleta a 8 pàrquings municipals i un total de 500 a la via pública. Mas Mainer preveu una capacitat per a més de 400 bicicletes i, al carrer, hi haurà lloc per a una bici cada 100 metres quadrats. Els aparcaments al carrer seran del tipus U invertida, seguint indicacions de l’Ajuntament, i hauran d’estar propers a entrades i sortides dels comerços i garantir la seguretat.

A més del carril bici, el projecte de remodelació del solar, que va quedar definitivament aprovat el passat 13 de març i acosta així l’inici de les obres, donarà lloc també a una gran zona verda per a ús públic i a un espai addicional per a l’Escola Joan Rebull. I a nous equipaments comercials. És el cas del Mercadona que la cadena obrirà durant l’últim quadrimestre d’aquest 2017 i on hi traslladarà la plantilla del supermercat que la marca té al carrer General Moragues, el qual cessarà l’activitat amb la posada en marxa del nou centre per «oferir més comoditat als clients i adaptar-se als estàndards de qualitat», ja que era un dels primers que va instal·lar-se.

L’obertura de Mercadona

La inauguració de l’espai entre la carretera de Castellvell i l’Avinguda Onze de Setembre, amb un total de 1.600 metres quadrats de sala de vendes, tindrà lloc «entre setembre i desembre» i aquest s’emmarcarà en el concepte de botiga eficient que Mercadona va estrenar fa dos mesos i que «optimitza el temps de compra dels clients i genera un estalvi energètic del 40% respecte d’una botiga tradicional», tal com confirmaven fonts de Mercadona fa alguns dies. Les mateixes fonts precisaven, respecte a la superfície de General Moragues, que es tracta d’un «tancament per obertura» i que «el personal que ara hi treballa passarà a desenvolupar la seva feina Mas Mainer», així que «no hi haurà contractació».

La urbanització de Mas Mainer, una zona que es localitza a la part nord de la ciutat, va fer una passa endavant, a principis de gener, amb l’aprovació inicial del projecte que la regirà, fruit de l’acord entre Ajuntament i promotora –que és Unifamiliar Sant Jordi– i que ha completat tot just ara l’aprovació definitiva. Així, en una primera fase, es durà a terme la construcció d’aquest supermercat de la firma Mercadona, a més de la instal·lació d’una rotonda entre el carrer General Moragues i Onze de Setembre que actuarà com a eix vertebrador de tota la mobilitat a peu. En la segona fase, la documentació contempla l’aixecament de blocs d’habitatges, una zona verda i equipaments.

Pel que fa al global d’ambdós capítols, el termini d’execució dels treballs està fixat en tres anys, un marge en què han de concloure el total de les obres que, amb tot, s’aniran executant i enllestint de manera progressiva. El projecte inclou el desplegament d’aquest carril bici a càrrec de l’empresa i conseqüència de l’ampliació de la vorera que es localitzarà entre l’escola Joan Rebull i la nova construcció.

tracking