Diari Més

Societat

L'Euskal Komisioa reneix i organitza un agermanament entre Reus i el poble de Deba

La trobada compagina actes festius amb polítics i intervindran l'exmembre d'Herri Batasuna, Nekane Jurado i l'alcaldessa d'Olot, Montse Venturós

Els membres de l'Euskal Komisioa de Reus, organitzadors de la trobada.

L'Euskal Komisioa reneix i organitza un agermanament entre Reus i el poble de DebaFacebook Euskal Komisioa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Euskal Komisioa de Reus, vinculada al Casal Despertaferro, s’ha reactivat de nou després d’un llarg període d'inactivitat. Actualment, un grup de bascos de diverses generacions residents a la capital del Baix Camp i també catalans i catalanes han tornat a reunir-se bàsicament per difondre la cultura i els processos polítics que es viuen tant al País Basc com als Països Catalans.

En aquesta nova fase, l’Euskal Komisioa ha organitzat un agermanament entre Reus i el poble de Deba, Guipúscoa, per als propers dies 7, 8 i 9 d’abril ja que diversos membres de l’entitat reusenca són d’aquest poble de la costa basca que té una població de 5.000 habitants.

Hores d'ara ja hi ha més de 70 bascos i basques que ompliran dos autobusos que arribaran a Reus la nit del 7 d’abril.

La trobada pretén construir xarxes entre els dos pobles i els dos països que representen i ja hi col·laboren una vintena d’entitats socials i culturals reusenques com Carrutxa, Mandrília, Xiquets de Reus, el Bou de Reus, els Glossadors del Camp, Reus Refugi, Folk i Ferro, batucada Tokatrons, entre d’altres. Els bascos i basques, al seu torn, portaran la txalaparta i la trikitixa i diversos grups de música juvenils, faran balls i cançons tradicionals.

Al marge de la cultura i la festa, la trobada comptarà amb un acte polític que es concentrarà el diumenge dia 9 al migdia a la plaça de la Farinera. Allí està prevista la intervenció de Nekane Jurado, economista marxista i exmembre d’Herri Batasuna, i Montse Venturós, alcaldessa de Berga per la CUP.

El dissabte dia 8 d’abril serà el gran dia de la trobada i comptarà amb actes des de les 10 del matí fins ben entrada la matinada. Els tiquets estaran a la venda fins el dia 3 d’abril al Casal Despertaferro, al Batabat, a la llibreria Gaudí i al 3d9. També es poden reservar fins el mateix 3 d’abril a través del Facebook de l’Euskal Komisioa de Reus.

tracking