Diari Més

Societat

Més de 1.100 reusencs no volen que el Palace apagui el projector

Una petició a Change.org suma firmants a poques hores del tancament definitiu del cinema

El Cine Reus Palace manté l'activitat i està programant encara projeccions i estrenes.

El pla urbanístic especial per demolir el Palace passarà per Junta de GovernOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La història del Cine Reus Palace està a poques hores d'arribar a la seva fi, però molts reusencs i reusenques no volen dir adéu a l'equipament, que ha estat present en moltes escenes i fotogrames de la vida de gran quantitat de ciutadans des de fa 39 anys. A primera hora de la tarda de dimecres 29 de març, més de 1.100 persones recolzen una petició online a Change.org on el perfil 'Buena gente de Reus' demana que el cinema no tanqui les seves portes.

L'escrit posa èmfasi en què el cinema és un «símbol» de Reus, i aprofita l'avinentesa per denunciar que el consistori ha aprovat cedir un espai municipal del Centre Comercial La Fira -la promotora del centre l'havia cedit amb anterioritat a l'Ajuntament- per a la futura construcció d'uns nous cinemes a l'espai comercial. Des de la petició es demana que el consistori no segueixi endavant amb aquest projecte, i que lluiti per conservar el Palace.

Tot i l'ampli recolzament d'aquesta iniciativa, creada a principis d'aquesta setmana, les set sales del Palace abaixaran la persiana el 30 d'abril, i el dia 31 es realitzarà la gran festa de comiat. Aquesta tindrà lloc a les vuit del vespre, i s'hi projectaràMarcianos de Marte, l’últim curt produït pel director de l’Escola de Cinema de Reus (ECIR), Daniel Villanueva, a més d'un making off.

La família Zúñiga, propietària del Cine Reus Palace, va arribar a un acord amb una promotora, que construirà un centre geriàtric al solar. El pla urbanísticnecessari per la transformació de l'actual cinema en una residència per a la tercera ha quedat definitivament aprovat aquesta mateixa setmana, després d'un període de 30 dies d'exposició pública en el qual no s'ha rebut cap al·legació.

tracking