Diari Més

L'assemblea diu «no» i el PSC reusenc s'aparta del pacte per un pressupost municipal

La «incapacitat de l’equip de Carles Pellicer per gestionar les seves possibilitats» motiva la decisió, promoguda per l’executiva

Un instant de la reunió amb la militància, ahir.

L'assemblea diu «no» i el PSC reusenc aparta el pacte per un pressupost municipalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’executiva del PSC va proposar ahir a l’assemblea de militants la postura del «no» davant un possible acord amb el govern que facilités l’aprovació del pressupost municipal del 2017, una opció que va ser secundada de manera unànime i que porta el Grup Municipal socialista a posar fi a qualsevol negociació en aquest capítol. Els motius els detallava la formació en un comunicat emès prop d’una hora després de l’inici de la mateixa assemblea, que s’esperava més extensa, i es fonamenten en «les darreres notícies relacionades amb l’equip de Carles Pellicer», entre les quals es troben el dèficit de 8,4 milions amb què tanca el 206 l’Hospital Sant Joan i les actuacions judicials vinculades a les pròtesis de Traiber, que «evidencien una incapacitat alarmant per gestionar les seves responsabilitats».

Qüestions com aquestes han «generat una preocupació i un malestar importants», tal com apunten des del PSC, «que ens impedeixen donar qualsevol tipus de suport per tirar endavant iniciatives que acabin tenint una gestió nefasta, tal i com es va demostrant aquests dies», afegia la nota. El cas és que, amb tot, les converses amb el govern que conformen PDeCAT, Ara Reus i ERC havien fructificat darrerament en l’acceptació de «moltes de les propostes socialistes» que «haurien millorat els comptes municipals» però amb què, malgrat això, «no volem ser còmplices de posar més recursos en mans del govern perquè la ciutat empitjori».

Comptes congelats

Els principals cavalls de batalla del portaveu Andreu Martín, tal com ell mateix detallava recentment, se situaven en l’àmbit social, i les converses amb els interlocutors del govern giraven al voltant de sis punts principals, quatre dels quals s’havien tractat ja amb anterioritat i dos es posaven recentment damunt la taula. «El treball és molt més elaborat, s’ha parlat amb molta més sinceritat i s’ha comptat amb nosaltres com un Grup Municipal que fa propostes constructives, cosa que no havia passat fins ara», explicava fa quinze dies el socialista.

De fet, abans de la reunió de l’assemblea del PSC, va elaborar-se un expedient que hauria accelerat els tràmits per a la convocatòria d’un ple extraordinari i l’aprovació dels nous comptes –ja fos mitjançant el vot favorable o l’abstenció– en cas de «sí» de la militància aquest dimarts al vespre. Martín compareixerà avui al matí per entrar en la concreció de la negativa al pacte. El comunicat avançava ahir, amb tot, que «el PSC va seure a negociar amb el govern perquè la ciutat passa per una situació molt difícil i calia disposar d’una bona eina, un pressupost, per poder avançar». L’interrogant que es planteja ara és per què no hi ha hagut acord si les línies socialistes havien tingut lloc a l’expedient i si la base de la decisió de l’assemblea no és únicament l’Hospital Sant Joan i Traiber. El pronunciament de l’assemblea no variarà la situació dels comptes municipals, que romanien prorrogats automàticament des del passat 2 de gener, però sí que esgota l’alternativa del govern per capgirar enguany aquest escenari.

tracking