Diari Més

Educació

'L'Ability School Day' arriba als centres de secundària de Reus

El projecte està orientat a la sensibilització en els valors de la diferència, la inclusió social i les barreres físiques i d'actitud

Joan Pahisa en la sessió del projecte.

'L'Ability School Day' arriba als centres de secundàriaAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte “Ability School Day”, orientat a la sensibilització en els valors de la diferència, la inclusió social i les barreres físiques i d'actitud, arriba des d'aquest curs als centres de secundària. El comunicador, esportista i professor d'enginyeria informàtica Joan Pahisa protagonitza les sessions de formació amb els joves amb l'objectiu de reflexionar sobre les pròpies capacitats i motivacions davant els reptes, aportar eines per relacionar-se amb persones amb alguna discapacitat i identificar prejudicis i evitar els estereotips.

El mateix Joan Pahisa, la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística M. Dolors Sardà, la regidora de Benestar Social Montserrat Vilella i el director general de l'empresa Altrad Rodisola Miquel Bella han presentat aquest dimecres a l'Institut Gabriel Ferrater, el cicle de 12 sessions que es desenvoluparan en vuit centres educatius de la ciutat.

El funcionament d'aquestes sessions preveu que a cada centre inscrit es faci una xerrada general inicial adreçada a 2n d'ESO a càrrec de Joan Pahisa. A continuació, l'alumnat es dividirà en tres grups, amb uns trenta alumnes per grup, conduïts per l'equip tècnic de la Fundació Adecco, col·laborador d'aquesta iniciativa, que impartiran els tres tallers sobre el tractament de la discapacitat en el cinema i l'esport, en les nostres relacions quotidianes. Aquesta iniciativa rep el patrocini de l'empresa Altrad Rodisola.

El dia 14 de març es van fer les primeres sessions a l'Institut Baix Camp i tant l'alumnat com l'equip docent que hi van participar van manifestar la seva satisfacció amb la iniciativa. La regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística, d'acord amb les empreses col·laboradores i centres interessats, ha inclòs aquesta proposta en el catàleg d'Activitats i Recursos Educatius (ARE) que es pot consultar a través del web municipal.

tracking