Diari Més

Més de 1.200 escolars de Reus participaran a l'espectacle 'Alícia al país de la música'

Aquest ha estat produït per l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus

Cada personatge de l'obra està associat a un instrument, i l'argument està adaptat a la vida quotidiana del Conservatori.

Més de 1.200 escolars de Reus participaran a l'espectacle 'Alícia al país de la música'Diputació de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un espectacle musical produït per l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus endinsarà més de 1.200 escolars en el món de la música el proper mes d’abril. L’activitat, adreçada a alumnes de 3r i 4t de primària, porta per títol 'Alícia al país de la música', i és una versió de la novel·la de Lewis Carroll 'Alícia al país de les meravelles'. Cada personatge està associat a un instrument i l'argument està adaptat a la vida quotidiana del centre d’educació musical. L’obra és una producció del Conservatori de Música de la Diputació a Reus amb col·laboració amb l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus, que s'encarrega de la part escenogràfica. L’espectacle compta amb la participació de l'actriu reusenca Georgina Llauradó, responsable de la direcció, i de diferents professors del Conservatori com a músics i actors. El centre ha elaborat un dossier pedagògic que permetrà a les escoles treballar l’activitat, abans i després de les representacions, que tindran lloc els dies 3, 4 i 5 d’abril a l’Auditori Higini Anglès.

Una trentena d’actes oberts a tota la ciutat

La representació 'Alícia al país de la música' és una de les activitats destacades de la trentena d’actes que organitza la Diputació de Tarragona en el marc de la designació de Reus com a Capital de la Cultura Catalana 2017.Entre les activitats previstes destaquen, també, l’estrena d’un minicicle de concerts al terrat, a l’edifici del carrer del Vent de la ciutat que acull les de l’Escola d’Art i disseny i l’Escola i Conservatori de la Diputació. En aquest espai singular s’han programat tres concerts de qualitat i de petit format, que comptaran amb una explicació per part dels intèrprets, tots ells professors i professores dels conservatoris de música de la Diputació (Tarragona, Reus i Tortosa).

Una altra activitat destacada és l’exposició 'Aquí hi ha tela', que es podrà veure al Palau Bofarull, durant el mes d’octubre, produïda conjuntament amb el Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMR) de l’Ajuntament de Reus. La mostra permet comprovar com la indumentària ha esdevingut una forma d’expressió de la cultura, com a integrant del sistema social.

Una desena d’exposicions al Palau Bofarull i a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus, activitat teatral a càrrec d’alumnes del Col·legi Públic d’Educació Especial Alba, i una desena més de concerts oberts a tot el públic, protagonitzats per l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Reus, configuren la resta de la programació cultural que la Diputació posa a disposició de la Capital de la Cultura Catalana aquest 2017. La intensa implicació de la institució en la producció i difusió culturals a la ciutat de Reus s’afegeix la col·laboració establerta amb l’Ajuntament de la ciutat a través d’una aportació de 200.000 euros destinada a l’organització i programació d’actes durant aquest any.

tracking