Diari Més

Infraestructures

La Plataforma per un camp de rugbi a Reus busca suport a les xarxes socials

L'entitat vol fer visible que la ciutat ha perdut unes instal·lacions d'ús públic amb 40 anys d'història

Durant l'acte es va llegir un manifest.

Reus vol un camp de rugbiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma per un camp de rugbi a Reus busca suports a les xarxes socials per recuperar el recinte de joc, convertit en camp d'entrenament per al Reus Deportiu, segons informa la plataforma. La campanya pretén sumar suports del món social, esportiu i cultural de la ciutat per tornar a tenir unes instal·lacions per a la pràctica i la competició del rugbi, després del desmantellament del camp municipal. L'objectiu és «fer visible que la ciutat ha perdut unes instal·lacions extraordinàries, d'ús públic i de 40 anys d'història, que acollien l'esport del rugbi, entre d'altres».

Amb l'etiqueta #TornemaAixecarelsPals, la Plataforma vol sumar el màxim de suports possibles per rectificar que un recinte públic «ha passat a ser d'ús privatiu per a una societat anònima esportiva». Des de fa mesos, ni els equips de les diferents categories del rugbi de Reus, ni l'escola de rugbi tenen un espai apropiat per a la pràctica de la seva especialitat.

«El camp de rugbi s'ha desmantellat, s'han retirat els pals, i s'ha transformat en terrenys d'entrenament de futbol per a un equip professional», critica la plataforma. No obstant d'això, «l'Ajuntament ha decidit obrir un concurs públic perquè una societat privada exploti i usi en exclusiva aquest espai durant un temps mínim de 25 anys». Per tot això, l'organització reclama ara «la implicació de la ciutat per evitar que es prioritzin interessos privats per damunt de l'esport base i aficionat de Reus».

tracking