Diari Més

Turisme

Tres aerolínies reben autorització per connectar Moscou amb Reus a l'estiu

Pobeda, I-Fly i Royal Flight han sol·licitat i obtingut llicència del Ministeri de Transport de Rússia per enllaçar amb el Baix Camp

Una imatge d'arxiu d'un avió de Royal Flight a Reus.

Tres aerolínies reben autorització per connectar Moscou amb Reus a l'estiuCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de tres companyies aèries han obtingut la llicència que el Ministeri de Transports de Rússia exigeix ordinàriament a totes les aerolínies per operar vols de passatgers o mercaderies entre el país exsoviètic i qualsevol altre punt del globus. En el seu cas, amb Reus. L’ok de les autoritats russes a les tres peticions, el qual arribava tot just divendres passat amb l’emissió del darrer llistat de línies admeses, autoritza Pobeda Airlines a obrir una ruta regular entre Moscou i la capital del Baix Camp. I també I-Fly i Royal Flight a connectar ambdues ciutats mitjançant la programació de vols xàrter. En els tres casos, el permís expedit pel Ministeri rus per a l’accés al seu territori es mantindria vigent durant un marge que abraça, almenys, els mesos de temporada turística a l’Estat, aproximadament fins al proper octubre.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ja havia fet pública, en el marc de la participació al fòrum internacional Connect Aviation i com a representant de la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus, la voluntat de tancar la presència d’una segona companyia que enllacés Reus i Moscou, tot tenint en compte la previsió que Coral Travel hi continuï aquest estiu. Amb tot, el touroperador rus només comercialitza a través del seu lloc web, com a mínim de moment, paquets amb El Prat com a aeroport de referència.

Si la low cost Pobeda Airlines tira endavant aquesta aposta pel territori i programés la ruta amb Reus –tal com acaba de fer també amb Girona–, una decisió que a hores d’ara «no està tancada al 100%» ni resulta obligada per l’obtenció del permís, es convertiria en una via regular amb Moscou. I és que Rússia autoritza, per a aquesta companyia en concret, una connexió de fins a quatre vols per setmana. En el cas d’I-Fly, el límit es fixa en tres volts setmanals i, per a Royal Flight, en quatre vols cada set dies. Es dóna la circumstància que aquesta última és la companyia que, la temporada turística 2016, va operar els xàrters dins els paquets que ven Coral Travel.

S’espera un repunt

Prop de 5.500 russos van trepitjar l’Aeroport de Reus l’estiu de l’any passat, entre els mesos d’abril i novembre. Xifra, aquesta, que representava un descens respecte al 2015. La directora tècnica del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, destacava fa poques setmanes que el fet que «Turquia i Egipte continuen tancats» i que «venir de vacances a la Costa Daurada és segur per a les famílies» juga a favor de l’aeròdrom de la capital del Baix Camp, com també ho fa que «el sector ha fet la seva feina i, també a nivell privat, s’han renovat moltes instal·lacions, càmpings, hotels, i això fa augmentar la qualitat de la destinació».

El Patronat confia que, després d’anys de caiguda, aquest estiu pot tenir lloc un repunt del mercat rus, motivat per la qüestió del canvi del ruble, que situï el visitant el país exsoviètic al capdavant del flux turístic. Europa de l’Est es col·loca al punt de mira de l’Aeroport de Reus, que tancava també en els darrers dies una operativa amb Polònia a través del tourperador Rainbow.

tracking