Diari Més

Sanitat

L'Hospital Sant Joan clourà el 2016 amb un dèficit de vuit milions

La xifra es redueix la meitat pels quatre milions desviats des de Gecohsa

L'equipament registra més pèrdues de les previstes.

L'Hospital Sant Joan clourà el 2016 amb un dèficit de vuit milionsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital Sant Joan de Reus acomiadarà l’exercici 2016 amb un dèficit aproximat de vuit milions d’euros, que es reduirà a la meitat després dels quatre milions que ja es van desviar directament des de Gecohsa l’estiu passat per pal·liar la delicada situació econòmica. La xifra, la qual avançava ahir Ràdio Reus, duplicaria les previsions amb què treballaven des de l’equipament a principis d’any, tot i que fonts del Sant Joan declinaven ahir confirmar-la i remetien al Consell d’Administració que ha de celebrar-se el proper 27 de març, dilluns vinent.

Segons publica el mateix mitjà, aquest increment del deute es podria atribuir a la regularització del conveni amb el CatSalut corresponent al 2015. Un tràmit, aquest que comportaria pèrdues per damunt del milió i mig d’euros. La resta del desajustos correspondria, en la mateixa línia, a diferents factors que des de l’Ajuntament s’explicaran en els propers dies. Els treballadors del centre comptaven ja amb un escenari com aquest i, en els darrers dies, havien preparat accions a l’espera que el Sant Joan confirmés, entre altres, el pagament de les DPO del 2016.

Protesta al Mercadal

En protesta per les retallades, el Comitè d’Empresa de l’Hospital ha convocat els treballadors de l’equipament sanitari a una protesta que tindrà lloc el proper 31 de març, coincidint amb el límit per al cobrament de les DPO, a la plaça del Mercadal. Xiulets, banderes i globus hi són benvinguts a partir de les sis de la tarda.

tracking