Diari Més

Investiguen si Traiber va finançar la campanya del 2011 de Pellicer

Segons declara Josep Prat, l'alcalde va comunicar en una reunió que «calia intentar tornar-li el favor» a Luis Márquez

Pla mig de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, intervenint en roda de premsa el 29 de febrer del 2016.

Pla mig de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, intervenint en roda de premsa el 29 de febrer del 2016.Segura, Roger

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del casInnovainvestiga si el fabricant de pròtesis Traiber, retirades per defectuoses, va finançar la campanya de CiU a les eleccions municipals del 2011 a Reus a canvi d'afavorir les seves vendes. Segons part del sumari, el jutge del cas indaga si l'empresari Luis Márquez, administrador de la companyia Traiber, va contribuir amb una «ajuda important» a la campanya electoral de l'actual alcalde de Reus, Carles Pellicer (PDeCAT).

Després de les eleccions, es va celebrar una reunió a l'Ajuntament en la qual va participar l'alcalde, la seva primera tinent, Teresa Gomis, Márquez i l'exdirector general del grup d'empreses municipalsInnova, Josep Prat, segons la declaració de Prat al jutge. En aquesta reunió, va relatar Prat, «la senyora Gomis ratificava tot el que li deia l'alcalde, que deia que el senyor Márquez havia ajudat en el finançament de la campanya i que se li havia de tornar el favor». Segons la declaració de Prat, Gomis ja li havia comunicat abans que «calia intentar tornar-li el favor» a Márquez «ajudant-lo» amb les compres dels hospitals del grup Sagessa (la branca sanitària d'Innova), és a dir, Sant Joan de Reus, Móra d'Ebre i Amposta.

A la reunió, Prat va suggerir a l'alcalde que presentés l'empresari als consellers d'Empresa, Xavier Mena, i de Salut, Boi Ruiz, ja que Márquez «tenia intenció d'incrementar les seves vendes al Grup Sagessa i a Catalunya en general». Traiber havia venut els seus implants sense problemes entre els anys 2007 i 2011 a l'hospital Sant Joan de Reus, però va cessar les vendes pel descontent del nou cap de traumatologia amb la qualitat de la marca. Gomis, l'exregidor de Promoció Econòmica Marc Arza i Márquez es van reunir amb aquest doctor, que va declarar al jutge haver-se sentit pressionat, i posteriorment Traiber va reprendre les seves vendes a l'hospital.

L'hospital de Sant Joan concentra 1.400 dels 6.000 pacients afectats per pròtesis de maluc, columna i genoll defectuoses de Traiber en onze comunitats autònomes. El jutge atribueix a Márquez, a l'exprimera tinent d'alcalde Teresa Gomis i a l'exregidor de Promoció Econòmica Marc Arza, tots dos de CiU, delictes societaris i contra la salut pública, falsedat documental i blanqueig de capitals.

tracking