Diari Més

L'Ajuntament obre el concurs públic per adjudicar el dret d'ús de l'Estadi Municipal

Qui guanyi, hi haurà d'invertir un mínim de 3 milions d'euros

L'Estadi Municipal de Reus.

L'Ajuntament obre el concurs públic per adjudicar el dret d'ús de l'Estadi MunicipalAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest dijous 16 de març el plec de clàusules, prescripcions tècniques, i convocatòria de la licitació de la gestió i el dret d’ús de l’Estadi Municipal per a un període de 25 anys, prorrogables a un màxim de 40, i amb un cànon de 6 milions d’euros per al periode inicial. Aquesta concessió ha de permetre adequar i modernitzar les instal·lacions, adaptant-les als requeriments del futbol d’alta competició que dicta la Lliga de Futbol Professional; inversions, valorades segons el plec de condicions amb un mínim de 3 milions d’euros, que aniran a càrrec del concessionari, sense càrregues per a la ciutat.

La concessió, en cap cas, modificarà la titularitat de les instal·lacions, que continuaran sent municipals. De fet, les condicions de la licitació obligaran al concessionari a mantenir el nom d’«Estadi Municipal»; a la vegada que conserven per a l’Ajuntament el dret d’utilització de les instal·lacions per a esdeveniments puntuals, així com la reserva d’espais per a l’emplaçament publicitari de campanyes institucionals municipals.

Els termes econòmics de la licitació preveuen un cànon en efectiu per part del concessionari de 6 milions d’euros, a pagar durant el període inicial de 25 anys. Les inversions a què obliga el plec de condicions, es valoren amb una quantia mínima de 3 milions d’euros. S’hauran d’executar en dos blocs: un primer bloc, amb el termini que estableixi la Lliga de Futbol Professional, i que en cap cas podrà superar els 3 anys des de l’inici del contracte; i un segon bloc, que es podrà executar en paral·lel amb un termini màxim de 5 anys.

tracking