Diari Més

Infraestructures

Prop de 1.000 turistes grecs aterraran a Reus en 5 vols xàrter durant el març

El touroperador Travel Factory tanca una operativa amb Aegean Airlines per portar al territori avions de 174 places des d’Atenes

Una imatge d'arxiu de l'Aeroport de Reus.

Un miler d'estudiants grecs aterraran a Reus en 5 vols xàrter durant el marçOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé 1.000 estudiants de centres d’ensenyament d’Atenes arribaran a l’Aeroport de Reus, en una «operativa especial» de vols xàrter contractada pel touroperador Travel Factory a la companyia grega Aegean Arilines, al llarg d’aquestes tres últimes setmanes del mes de març. El que consta com una «school excursion» als registres de l’equipament de la capital del Baix Camp hi deixarà un total de cinc avions amb capacitat, cadascun d’ells, per 174 passatgers, tal com confirmen fonts de l’Aeroport. És a dir, uns 870 turistes sempre que viatgin plens tal com s’espera. Els moviments, que són una desena –cinc d’aterratge i els altres cinc d’enlairament, de tornada a Atenes– contemplen que les aeronaus volaran ocupades en tots els casos.

L’operativa de xàrters ja va estrenar-se ahir, cap a dos quarts de dotze del migdia, quan el primer grup d’estudiants trepitjava Reus després de dues hores i mitja de viatge. La resta de vols estan programats els dies 17, 21, 26 i 30 de març. A l’inici i el final del calendari, els passatgers que fan el trajecte cap a casa hi hauran arribat a través d’El Prat i els qui llavors vénen a la Costa Daurada, tornaran des de Barcelona per tancar el cercle. L’aerolínia Aegean Arilines manté, de fet, una connexió regular amb Atenes a través d’El Prat. En aquesta ocasió, però, el també grec Travel Factory hauria optat per l’Aeroport de Reus tenint en compte la facilitat per programar amb rapidesa i la proximitat –i, llavors, l’estalvi de temps i econòmic– amb Salou, on està previst que s’allotgin els visitants durant almenys part de la seva estada, d’entre 5 i 6 dies, al territori.

Tarragona, Barcelona i València

Els paquets que comercialitza Travel Factory amb destinació a la Costa Daurada, que coincideixen amb les dates en què la school excursion estarà a la zona, tenen un preu d’entre 395 i 495 euros, depenent de les nits i de les activitats que incloguin. El més assequible incorpora visites en bus a Tarragona, Poblet, Montblanc i Barcelona, i quatre nits a l’hotel 4R Salou Park Resort II, de tres estrelles. Entre els indrets a visitar hi ha el Camp Nou, el Parc Güell, el Monestir de Poblet, la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, la Sagrada Família o el patrimoni romà de Tarragona. En el paquet de 495 euros planteja quatre nits a l’hotel 4R Salou Park Resort I, de quatre estrelles, i un programa molt similar.

Fonts de l’equipament apuntaven ahir que no és gens habitual que l’aeròdrom reusenc rebi vols des de Grècia i que aquesta podria ser la primera vegada que un xàrter hi ha fet cap procedent d’Atenes. I confirmaven, d’altra banda, que Aegean Airlines no ha previst un enllaç regular a Reus.

L’Aeroport de Reus ha tancat el mes de febrer amb 7.315 passatgers, un 31,5% més respecte al mateix mes del 2016. En l’acumulat de l’any, ja són 16.798 usuaris els que han passat per l’Aeroport, un 51,2% més que fa un any. En l’apartat d’operacions, el mes passat es van realitzar 711 moviments, xifra que representa una caiguda del 19,7% respecte al mateix període. En els dos primers mesos de l’any, l’Aeroport de Reus acumula un total de 1.374 aterratges i enlairaments, i n’ha fet un 16,5% menys que fa un any.

Les xifres són optimistes, amb tot, en un moment en què la Taula Estratègica de l’Aeroport de Reus acaba d’anunciar noves connexions per a l’estiu, com la que enllaçarà amb Katowice, i treballa en la programació per al 2018. Amb la vista posada en l’any vinent, representants del Patronat de Turisme van mantenir, en el marc del Connect Aviation 2017, converses amb 15 aerolínies i mitja dotzena d’aeroport per obrir noves vies.

tracking