Diari Més

Societat

Neix la Marea Pensionista de les Comarques de Tarragona

El moviment es va constituir a Reus amb l'assistència de 20 persones

L'Associació de Gent Gran reclama facilitats per accedir a les residències públiques

gent gran, avis, àvies,ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marea Pensionista de les Comarques de Tarragona es va constituir, aquest dilluns 13 de març, a Reus. La decisió de crear aquesta plataforma es va prendre al final de la recent xarrada que els Membres de la Marea de Barcelona van oferir a Reus. En aquesta primera reunió hi van assistir 20 persones que van aprovar posar en marxa el moviment, que té com a objectiu principal defensar i millorar l’actual model de pensions públiques i avançar cap a un model de pensió i salari mínim per sobre dels 1.000 euros.

Els assistents van coincidir en defensar els punts bàsics de la Marea Pensionista, entre ells el de situar en el debat polític les pensions, reclamar que es garanteixi el subministrament bàsic a tots els jubilats i que s’elimini tot tipus de co o re-pagament de drets sanitaris. Un altre dels objectius és que el govern reimplanti un model de revaloració automàtica de les pensions en relació amb l’IPC per tal de garantir el manteniment del poder adquisitiu de les persones. També restablir la jubilació als 65 anys, derogant les últimes reformes del sistema de pensions, oposar-se a la privatització de tots els serveis públics i especialment als que atenen la gent gran.

Els assistents també van acordar formar un equip de diverses persones per donar xerrades informatives sobre la situació de les jubilacions i pensions. Els interessats en participar a les trobades d’aquest moviment poden enviar un correu a info@mareapensionistatgn.org per rebre tota la informació sobre reunions i activitats.

tracking