Diari Més

Esports

Reusenc, el resident més cèlebre de Castellvell i nou heroi del Barça: Sergi Roberto

El jugador de Reus, format a les files del Santes Creus i del Nàstic, abans d’arribar a la Masia, va fer contra el PSG un gol històric per al barcelonisme

Sergi Roberto acaba de marcar un gol que li ha obert les portes de la història del barcelonisme.

Reusenc, el resident més cèlebre de Castellvell i nou heroi del Barça: Sergi RobertoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sergi Roberto i Carnicer va escriure el dimecres una de les pàgines més brillants de la centenària història del Futbol Club Barcelona, amb el gol que va eliminar el PSG i va donar el passi als quarts de la Champions a l’equip de Luis Enrique. Les persones que coneixen a aquest jugador nascut a Reus un 7 de febrer del 1992 i que han conviscut amb ell al col·legi o als clubs tarragonins en què ha militat només tenen bones paraules.

Entre els que presumeixen de tenir-lo com a veí des de fa poc temps són els prop de 3.000 habitants de Castellvell del Camp. L’any passat, el jugador del Barça es va construir una casa que ja ha pogut estrenar. Sergi Roberto s’han convertit, gràcies al sisè gol de la remuntada, en un resident il·lustre d’aquesta petita localitat del Baix Camp que connecta amb Reus amb una carretera recta d’un parell de quilòmetres.

Al poble es comenta el fet que Sergi Roberto tingui casa a Castellvell, on viuen els seus pares, com molts altres reusencs que tenen la seva segona residència en aquesta població.

Un instant decisiu

A Sergi Roberto no li va tremolar la cama quan va veure com Neymar li passava una pilota de seda. En aquell precís moment, el Camp Nou i la gran massa culé distribuïda per tot el món el van convertir en el nou heroi del barcelonisme.

D’aquí a uns anys, quan el Barça estigui obligat a fer una remuntada com la del dimecres, sortiran les imatges de Zubiria, Baquero, Koeman o Iniesta, autors de gols històrics, i també el que Sergi Roberto li va clavar a l’equip parisenc d’Unai Emery. Va ser el sisè, el definitiu, en una nit màgica que el barcelonisme no oblidarà mai.

Per arribar a l’èxtasi al Camp Nou, abans Sergi Roberto es va formar prop de casa. La incursió del reusenc al món del futbol va començar al Santes Creus, un club modest que sempre ha conreat amb grans resultats la base d’aquest esport. Durant quatre anys, del 2000 al 2004, es va formar en els equips del club reusenc. La següent etapa va ser al Club Gimnàstic, on va militar del 2004 al 2006, fins que l’exresponsable del futbol base del Barça, Albert Benaiges, qui va anar a Tarragona interessat per un altre jugador, va veure jugar Sergi Roberto i va decidir que el futur del reusenc era a la Masia. El jugador tenia catorze anys i era cadet. La seva qualitat el va portar al Barça B, equip en el qual va debutar amb disset en un partit a Gavà quan va haver de substituir Thiago Alcántara. L’entrenador era Luis Enrique. El reusenc va contribuir a l’ascens del B a Segona i la temporada 2010-2011 el filial va ser tercer a la lliga.

L’estiu del 2010, Sergi Roberto va formar part de l’expedició del Barça que va fer una gira estiuenca per l’Àsia. El seu debut amb el primer equip en partit oficial va arribar el 10 de novembre del 2010, en un encontre de Copa del Rei davant del Ceuta, substituint Maxwell, avui jugador del PSG.

El reusenc, amb la samarreta del Nàstic, junt amb Gerard Roigé.

Reusenc, el resident més cèlebre de Castellvell i nou heroi del Barça: Sergi Roberto

tracking