Diari Més

L'Ajuntament de Reus traurà a licitació pública l'Estadi Municipal per 25 anys i 6 milions d'euros

Qualsevol que s'ajusti a les condicions del concurs, a més del CF Reus, hi podrà concórrer per fer-se amb la concessió de l'ús però haurà de mantenir el nom del camp i invertir-hi 3 millions

L'Estadi Municipal.

L'Ajuntament de Reus traurà a licitació pública l'Estadi Municipal per 25 anys i 6 milions d'eurosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Estadi Municipal de Reus passarà a mans d’un privat al juny, en format de concessió per un període de 25 anys prorrogable fins al 2057, amb un cànon de 6 milions d’euros que l’Ajuntament cobrarà per trams anuals d’entre 220.000 i 250.000 euros, i sota l’obligació que el concessionari hi realitzi millores per valor de 3 milions. L’operació de desvinculació del dret d’ús i gestió del camp, que està pendent de comissió informativa i espera llum verda del ple el 23 de març, es portarà a terme mitjançant un procés públic de licitació que contempla que qualsevol que s’ajusti als requeriments del plec de condicions hi pot concórrer.

És a dir, que l’Estadi no té per què anar a parar a la SAD del CF Reus de Segona que hi competeix habitualment si algun altre club, o una empresa o societat, hi presenta una oferta més avantatjosa segons els criteris que estableixin les bases de la licitació, els quals no han transcendit encara però que «en cap moment afavoreixen ningú ni estan fets a mida per a ningú», en paraules de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. Si aquest extrem es donés, tot i que no és probable, i el CF Reus hagués d’abandonar el seu feu d’aquí a tres mesos, «s’hauria de buscar alguna fórmula alternativa» perquè el club continués la seva activitat, que ara mateix tampoc no està esbossada.

Això sí, la inversió que l’entitat roig-i-negra ja ha realitzat en aquests darrers mesos, de la seva butxaca, per habilitar dos nous camps d’entrenament a les instal·lacions de l’Estadi, el CF Reus la perdria i els camps passarien a ser, també, municipals sense cap contraprestació per part de l’Ajuntament. El procés manté el mateix Ajuntament de Reus com a propietari de l’Estadi i es limita a concessionar-ne l’ús i la gestió, però no la propietat, que continua sent municipal en tots els casos. Amb tot, qui hi accedeixi, ho farà sota el compromís legal d’ampliar l’aforament fins als 6.000 espectadors –avui, la capacitat del camp és de 4.200–, la construcció de 4 vestidors més i d’una unitat de control policial, el tancament perimetral de total la finca i, en resum, l’aplicació del paquet de mesures i reformes per a l’adaptació del complex a la normativa de la Lliga de Futbol Professional (LFP).

Aquestes millores, que són les valorades en els 3 milions d’euros que s’hi ha de deixar la concessionària, s’executarien en dos blocs: un de primer amb el termini que estableix la LFP –el CF Reus hi competeix sense completar els requisits, donat que va ascendir a Segona la temporada passada i que se n’estableixen dues de marge per a aquestes qüestions– i un de segons que, tot i que pot ser paral·lel, deixa 5 anys de termini. Les inversions quedaran a benefici de l’Ajuntament en acabar la concessió.

Un estalvi de 450.000 euros

La resta de compromisos passen per mantenir el nom d’«Estadi Municipal» i reservar per a l’Ajuntament el dret d’utilització per a esdeveniments puntuals i també espais publicitaris per a campanyes les institucionals. La licitació dóna prioritat a les propostes que estableixin programes socials d’atenció a la infància, accions de promoció del futbol femení i programes de formació a les escoles de la ciutat. Els 6 milions de cànon es poden abonar fins a un 95% a través d’inversions a les instal·lacions però el 5% restant s’ha de pagar «en cash». La concessió, tal com apuntava l’alcalde, suposarà, a més dels ingressos del cànon, l’«estalvi de 450.000 euros anuals que es pagaven pel manteniment» de les instal·lacions i està orientat «a l’adaptació al futbol professional. L’Ajuntament, en aquest moment, ni podia ni volia fer una inversió d’aquestes dimensions per adaptar el camp».

El CF Reus celebra el pas endavant

Per la seva banda, des del CF Reus, celebraven ahir el pas endavant en la licitació de l’Estadi i confirmaven que la SAD es presentarà al concurs públic. El president del club roig-i-negre, Xavier Llastarri, qualificava aquesta com «una bona notícia», també per la celeritat amb què s’han fet els tràmits per iniciar tot el procés que desembocarà en la concessió de les instal·lacions a un privat.

«Solucions» per al rugbi

Hores abans que es donés a conèixer la licitació, la CUP havia reclamat al govern, en una roda de premsa i a través del regidor Oriol Ciurana, una «solució» per al Reus Deportiu de rugbi que, amb la concessió, perdrà definitivament el camp on fins ara havia estat competint.

tracking