Diari Més

Promoció

Reus tindrà un catàleg dels locals disponibles per instal·lar-hi nous comerços

El catàleg és l'eina clau d'un projecte per reforçar el lideratge comercial de la ciutat

Els preus cauen dues dècimes al juliol a Tarragona i deixen la inflació anual en -0,9%, en negatiu durant l'últim any

Els preus cauen dues dècimes al juliol a Tarragona i deixen la inflació anual en -0,9%, en negatiu durant l'últim anyOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un catàleg que contingui l’oferta de locals comercials disponibles. Aquesta és l’eina central d’un projecte que ha engegat l’Ajuntament de Reus per reforçar el lideratge comercial de la ciutat. L’objectiu és impulsar l’activitat econòmica tot atraient noves activitats comercials, de restauració, d’oci i serveis, a més de generar nous llocs de treball.

El projecte consisteix en una iniciativa público privada impulsada per l’Agència Reus Promoció i que vol implicar tots els agents vinculats: els serveis municipals relacionats amb la Projecció de Ciutat i la Promoció Econòmica, els membres de la Taula de Comerç i el sector de les immobiliàries.

L’element central i clau que planteja aquesta iniciativa és la creació d’un catàleg amb l’oferta de locals buits on s’hi poden instal·lar nous comerços. El catàleg s’actualitzarà periòdicament i contindrà informació sobre la ubicació i les característiques dels locals, fotografies i especificarà si el règim és de venda o lloguer, entre d’altres.

L’objectiu és que agents públics i privats vinculats a la promoció econòmica sumin esforços per posar aquest catàleg a disposició de nous operadors interessats en instal·lar-se a Reus. El projecte parteix de la premissa que el responsable últim de la comercialització dels locals és el sector immobiliari, al qual ja s’ha convocat a una presentació personalitzada del projecte.

La primera fase del projecte ja s’ha realitzat i ha consistit en la recollida, gestió i anàlisi de la informació a través d’un treball de camp i de l’explotació de les dades municipals de l’Observatori d’Activitats Econòmiques. El resultat indica que a finals de febrer de 2017 hi havia un total de 1.729 activitats comercials a la ciutat, el que suposa un increment del 15,2 per cent respecte al 2011. D’aquest total, 281 estan concentrats al nucli antic, el que representa un 14,5 per cent més que al 2011. També es concentren al nucli antic 59 activitats de restaurants dels 288 que hi ha a la ciutat. Aquests han crescut un 17,5 per cent des del 2011.

La propera fase, ja amb la col·laboració del sector immobiliari de la ciutat, serà la de disseny de l’eina de gestió de la informació sobre locals. D’aquesta eina se’n podrà extreure el catàleg de locals, la base de dades bàsica que permetrà iniciar la recerca activa de nous operadors.

tracking