Diari Més

Patrimoni

A cop de pedal, gaudir del patrimoni reusenc en bici i en una APP

El projecte està liderat per Bicicamp

Un recorregut en bicicleta, a càrrec de BiciCamp, completava ahir les activitats de la Ganxet Pintxo.

Una Ganxet Pintxo de rècord reparteix 238.000 tapes en la seva desena edicióOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Convertir el patrimoni en rutes i les rutes en una aplicació. Aquest ha estat l’origen del projecte A cop de pedal, que estan duent a terme Bicicamp i l’Ajuntament de Reus. Ester Àvila, membre del col·lectiu, explica que amb les visites que han anat organitzant amb el pas del temps per diversos indrets de la ciutat s’han configurat unes rutes temàtiques que «serveixen per apropar el món de la bici i a la vegada el patrimoni reusenc que hi ha al centre i sobretot als afores». En total s’han creat tres rutes, una dedicada al Modernisme, l’altre les fumeres com a representació de l’arquitectura industrial de Reus i el seu entorn i la tercera sobre els masos.

Organitzar aquestes tres rutes ha suposat pels membres de Bicicamp recollir molta informació sobre tot aquest patrimoni, un coneixement que volen posar a disposició de la ciutadania mitjançant una aplicació per a mòbils. «La idea és que l’aplicació mostri el recorregut de la ruta i que enviï notificacions cada cop que ens trobem a prop d’un edifici o monument a destacar perquè els usuaris puguin aturar-se i tenir més informació sobre l’element patrimonial en qüestió», comenta Ester Àvila.

Si bé Bicicamp ha fet la tasca de documentació, serà l’Ajuntament qui desenvolupi l’APP a partir dels materials del col·lectiu. Àvila assegura que Reus Capital de la Cultura ha servit per canalitzar una idea que tenien al cap des de feia temps i que l’aplicació serà una part del llegat que l’esdeveniment deixarà a la ciutat. «Hi ha molta gent que desconeix tot allò que queda lluny del nucli urbà i que quan surt per primera vegada es queda sorpresa», constata la integrant de Bicicamp. I assegura que A cop de pedal és «una oportunitat per poder plantejar un altre aspecte sobre què és cultura i patrimoni».

tracking