Diari Més

Política

L'assemblea tria Andreu Martín com a primer secretari del PSC a Reus

El portaveu del Grup Municipal, únic candidat, va rebre ahir el 75% dels vots per rellevar Vallès

Martín i Vallès encaixen les mans a l'inici de la reunió d'ahir, a local de la plaça del Castell.

L'assemblea tria Andreu Martín com a primer secretari del PSC a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea de l’agrupació local del PSC, reunida ahir entre dos quarts de vuit i les deu de la nit, va ratificar amb el 75% dels vots la candidatura d’Andreu Martín com a primer secretari. Tal com tot apuntava, la de Martín va ser finalment l’única en presentar-se com a relleu de Francesc Vallès. Tal com oficialitzaven fonts socialistes, Dani Marcos serà el secretari d’organització. Aquesta és la gran aposta del nou primer secretari, en tant que «representa joventut i renovació, a més d’experiència en el món veïnal», ja que és el president de l’Associació de Veïns del barri Fortuny. El 25% restant dels vots es van emetre en blanc.

La comissió executiva està integrada pel que el PSC considera un «equip renovat, compromès amb la ciutat i amb el projecte socialista». En formen part, a banda de Martín i Marcos, també Enric Fandos com a secretari de política municipal, Raimon Ferrer com a secretari de polítiques de Benestar, Hèctor Fort com a secretari de cultura i coneixement i Patrícia Virumbrales com a secretària de dinamització de la militància. Pilar Osete es la nova secretària d’implantació territorial mentre que Francesc Jornet s’encarregarà dels moviments veïnals i associatius i Juan Cuenca és secterari de mobilització. La secretaria de gent gran és per a Amèlia Besora i Misericòrdia Dosaiguas és la nova secretària d’acció social i participativa. Finalment, Ana Isabel Martínez exercirà de coordinadora com a regidora de les àrees de serveis territorials, urbanisme i servei a les persones.

En la presentació de la candidatura, que va tenir lloc, igual com l’assemblea, a porta tancada, Andreu Martín va demanar la participació de tota la militància per a construir un projecte col·lectiu per tal que el PSC torni a ser un partit de confiança i alternativa de govern. «Hem d’aconseguir, entre tots, tenir l’Agrupació que volem i que la ciutat necessita», va explicar. A l’assemblea que va tenir lloc al local de l’agrupació socialista a la plaça del Castell, a més dels militants, hi van assistit Diana Salvadó, viceprimera secretària de la federació del Camp de Tarragona, i Keneth Martínez, secretari d’organització de la federació, per donar suport al nou primer secretari.

El pressupost municipal

L’elecció d’Andreu Martín com a nou secretari el converteix en interlocutor en les negociacions per aprovar un pressupost municipal per al 2017. La decisió del PSC sobre un possible acord, però, no es prendrà de forma immediata.

tracking