Diari Més

Mobilitat

La L60 guanya més de 2.300 viatgers en el primer mes d'ampliació horària

La línia de bus urbà, que al gener va començar a oferir servei també a les tardes, registra un increment de passatgers de l’11%

Un vehicle de la L60, que connecta les Oques i el Sant Joan.

La L60 guanya més de 2.300 viatgers en el primer mes d'ampliació horàriaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Línia 60 de bus urbà va tancar el passat mes de gener amb un balanç de 22.617 passatgers en el global dels 31 dies. La xifra significa un increment de 2.320 viatgers respecte als 20.295 que van pujar a l’autobús en el mateix mes del 2016, i un augment de l’11,43% en el nombre d’usuaris a bord. Reus Transport va incorporar, durant la segona setmana de l’any, canvis a la L60, que uneix la plaça de les Oques amb l’Hospital Sant Joan, per ampliar-ne l’horari a les tardes dels dies feiners. Ho va fer com a resposta a una reclamació, impulsada des de l’Associació de Veïns de Mas Iglesias, que es remuntava al 2015, amb l’estrena de la pròpia línia, la qual només venia funcionant fins a les tres del migdia. El col·lectiu demanava no haver de desplaçar-se fins al carrer Astorga per agafar un bus en direcció al centre de Reus.

El nou plantejament de la L60 «agrada» els veïns perquè allarga en prop de dues hores el marge per continuar fent servei de la línia, concebuda al seu moment per connectar els barris del sud amb el nucli urbà. Si fins al 9 de gener del 2017 la ruta es tallava a partir de les quatre de la tarda, amb una freqüència de pas de 20 minuts, ara és possible fer-ne ús fins gairebé un quart de set.

El president de l’Associació de Veïns de Mas Iglesias, Jordi Balust, explica que els qui viuen a la zona estan relativament contents amb aquesta modificació que amplia l’horari de la L60 tot i que, des de l’entitat, mantenen la conveniència que l’enllaç anés encara més enllà de les sis de la tarda. Tal com es presenta actualment, els dies festius es redueix el servei de la Línia 60, malgrat que amb modificacions a la Línia 20 i la creació de la Línia 21 es manté la cobertura i la freqüència a l’Hospital Sant Joan, tal com comunicava l’empresa gestora del transport urbà a la ciutat.

Una parada a la Pere Anguera

Amb tot, els veïns de la zona continuen reclamant la inauguració d’una nova parada de bus que atengui les necessitats generades per l’obertura de la nova Biblioteca Pere Anguera, la qual ha quedat «allunyada» de les línies en aquest moment vigents. Especialment, tenint en compte que l’equipament travessa una fase d’expansió després d’haver completat, finalment, l’obertura total dels espais d’ús públic, el passat 12 de desembre. De moment, però, l’Ajuntament no ha fet cap pas en aquest sentit.

La Línia 60 és una línia gairebé directa entre la plaça de les Oques i l’Hospital Sant Joan, mentre que la Línia 20 cobreix més parts de la ciutat i uneix els barris Immaculada i Sant Josep Obrer. Així, des d’aquest 2017, el servei els dies festius queda de la següent manera: la Línia 60 no funciona, la Línia 20 s’amplia passant d’un a dos busos i, per millorar la cobertura, es crea la Línia 21, amb un recorregut similar a la Línia 20 però més curt, fins a Sant Bernat Calbó.

Reus Transport no ha modificat tampoc enguany les tarifes, de tal manera que el bitllet senzill d’autobús urbà és manté en els 1,25 euros, el mateix import des de 2013; la T10, l’abonament més utilitzat, costa 7,90 euros i el bitllet especial a l’Aeroport es queda en 3 euros.

tracking