Diari Més

El Rei Carnestoltes visitarà més centres educatius aquest Carnaval

La vermutada d’aquest diumenge s’incorpora a les activitats que tindran lloc del 23 al 28 de febrer

L'autor del cartell i el president de la FRAC en la presentació, ahir, al Centre Cívic del Carme.

El Rei Carnestoltes visitarà més centres educatius aquest CarnavalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La visita del Carnestoltes a més centres educatius i una vermutada popular seran les dues principals novetats del Carnaval, que ahir va presentar al Centre Cívic del Carme una programació que segueix la línia de les edicions anteriors. Així, està previst que el rei del Carnaval visiti enguany fins a 6 escoles –3 més que l’any passat– «després de la bona acollida que va tenir la iniciativa», exposava el president de la Federació Reusenca de Colles de Carnaval (FRAC), Pere Turellols. Concretament, el Rei es desplaçarà fins a les escoles de Pi del Burgar, la Presentació, la Vitxeta, l’Arce, Maria Cortina i Rubió i Ors. D’altra banda, «ara que a Reus està de moda» hi haurà, tal i com va explicar el Diari Més fa unes setmanes, una vermutada a la plaça d’Evarist Fàbregas, aquest diumenge a les 12 del matí. Un Vermut Carnavalero dels 80, i que anirà a a càrrec de la colla No ho sabem. D’altra banda, també continuen activitats encetades en els darrers anys com la Cervavila del Cantaval, el divendres 24 a les 19 hores, que repartirà als assistents un cançoner amb versions satíriques i humorístiques de les cançons populars que es cantaran. Una hora abans tindrà lloc el tradicional Ball del Moc adreçat a la canalla, a la plaça del Mercadal. Enguany està previst que el Carnaval sigui una de les edicions amb més participants, amb unes 7.000 persones, apuntaven els organitzadors, en una festivitat que «és per participar i no tant per animar», destacava el president de la FRAC.

La rua de lluïment tindrà lloc el dissabte, 25 de febrer, a partir de les 6 de la tarda, presidida pel Rei Carnestoltes i la Reina, i seguirà el recorregut des de la plaça de la Pastoreta, passejos Prim i Sunyer, carrer del Doctor Frías, carrer de l’Escorxador, Camí de Riudoms, per tornar a baixar fins al passeig Prim, Pastoreta i finalitzar al passeig de Misericòrdia. Com és habitual, el diumenge, a partir de les 11.15 hores, tindrà lloc la cercavila matinal.

Una seixantena de carrosses formaran part aproximadament d’aquesta cita, que ve marcada per novetats en l’organització. Així, com ja va avançar el Diari Més, en els propers dies –encara resta pendent– s’ha de signar el conveni amb el qual l’Ajuntament assumirà la organització de la rua del Carnaval. Tal i com recordaven ahir des de la FRAC, es tracta de «posar per escrites» qüestions que fan referència especialment a la seguretat.

Aquesta edició, a més, està marcada per la limitació a 200 persones per les quatre colles que van superar el límit d’integrants i la potència del so al 2016. L’aplicació del reglament intern en aquest sentit, els obliga a què a partir d’aquesta edició no es podrà sobrepassar els 6.000 watts de potència, amb uns limitadors que facilita la mateixa federació. Aquests aniran instal·lats a les carrosses que han estat sancionades, mentre que en la resta de casos, l’empresa de so s’encarregarà de verificar els nivells, segons exposen des de la federació.

El Cartell de Carnaval

L’autor del cartell de Carnaval d’enguany, el ginestarenc Josep Sendra, ha explicat que la imatge del general Franco amb barretina sorgeix d’«una il·lustració feta de l’any passat» i que forma part d’una sèrie de «dictadors» d’altres països. Sendra ha afirmat que la polèmica que han generat altres cartells en edicions anteriors ha pesat a l’hora de presentar la seva proposta, finalment guanyadora entre les 18 finalistes. El president de la FRAC, en aquest sentit, afirmava que «s’ha donat la circumstància que en els últims 10 anys hi ha hagut 4 o 5 cartells que han donat a parlar».

tracking