Diari Més

La CUP preveu un referèndum «prohibit i perseguit» i reclama fer-lo amb «credibilitat, rigor i determinació»

Gabriel apel·la a la «majoria de la població» i a la «majoria parlamentària» per celebrar-lo en l'assemblea cupaire celebrada a Reus.

Anna Gabriel ha participat en l'assemblea a Reus.

La CUP preveu un referèndum «prohibit i perseguit» i reclama fer-lo amb «credibilitat, rigor i determinació»@cupnacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada de la CUP Anna Gabriel ha assegurat aquest dissabte que la formació treballa preparant la logística del referèndum comptant que no serà autoritzat. «Partim de l'escenari que el referèndum no serà avalat per l'Estat, sinó prohibit i perseguit», ha assegurat Gabriel després de l'assemblea que la formació anticapitalista ha celebrat a Reus, per concretar l'estratègia política dels propers mesos El Consell Polític més el Grup d'Acció Parlamentària (GAP) han decidit que en aquest context de prohibició el referèndum s'ha de fer «amb credibilitat, rigor i determinació». En aquest sentit la diputada Gabriel ha explicat que si hi ha «una majoria de població, una majoria parlamentària i un engranatge institucional» que el volen el referèndum, «no veiem cap raó perquè no s'hagi de fer».

L'assemblea estava oberta a tota la militància i simpatitzants i tenia per objectiu debatre estratègies sobre com fer efectiu el referèndum d'autodeterminació i la posterior implementació de la República Catalana, segons un comunicat. La trobada, amb més d'un centenar de persones de totes les territorials i representants de totes les organitzacions de la Crida Constituent ha servit per «polir també els eixos de la campanya pel sí del referèndum que la CUP fa mesos que treballa amb la militància». Han destacat que s'hagi dissenyat la campanya «de forma assembleària, incloent al màxim les realitats de tots els territoris i preparar un format que es pugui defensar i estendre des del municipalisme».

Acabada l'assemblea, Gabriel ha resumit les conclusions del debat dient que «necessitem un referèndum d'autodeterminació celebrat amb credibilitat, rigor i determinació: credibilitat, internacional i nacional; rigor perquè ha de ser vinculant -que obeeixi la voluntat del poble-, i determinació, perquè cal coratge per part del govern».

A la reunió s'ha treballat sobre tres eixos: «Preparació i la celebració efectiva del referèndum»; «la victòria del «sí» i la posterior implementació de la República Catalana» i «els escenaris de la no-celebració del referèndum». Membres del secretariat nacional -l'executiva- i del grup parlamentari de la CUP han obert els debats i introduït l'estat de la qüestió. Les conclusions serviran per marcar l'estratègia política de la CUP-CC dels propers mesos.

tracking