Diari Més

L'organització de la rua de Carnaval passarà a mans de l'Ajuntament

La reivindicació de la FRAC quedarà reflectida per escrit en un document que firmaran en pocs dies

Una colla a la rua de lluïment matinal de l'anterior edició.

L'organització de la rua de Carnaval passarà a mans de l'AjuntamentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus es farà càrrec de la organització de la rua del Carnaval, una de les reivindicacions que havia fet la FRAC de cara a la celebració que tindrà lloc d’aquí a dues setmanes. En els propers dies es durà a terme la signatura del document en el qual es reflectirà la voluntat de la Federació que quedés «per escrit» els compromisos que assumeix el consistori pel què fa l’organització de la celebració, més enllà de les «intencions verbals» que l’Ajuntament ja havia manifestat, segons ha confirmat el president de l’entitat que agrupa les colles, Pere Turellols.

El desembre passat, les agrupacions de Carnaval van manifestar que no volien ser responsables de la organització de la rua de lluïment. I és que la cita preveu treure al carrer «entre 8.000 i 10.000 persones, més que l’any passat» i fregarà el límit de les 65 colles permeses al reglament. Unes xifres que, suposaven que la FRAC, «després de molts anys» decidís no continuar fent-se responsables de qüestions com la seguretat durant el lluïment de les carrosses, en entendre que «si passés alguna desgràcia, ens apuntaria directament a nosaltres i seríem nosaltres els qui hauríem de respondre, cosa que no és gens normal i que, a més, no podríem fer», argumentaven.

La propera edició del Carnaval se celebrarà del 23 al 27 de febrer, en la qual s’incorporaran «dues o tres colles noves», tal i com reiteren des de la Federació. A més, quatre agrupacions veuran limitats els seus participants.

Vermutada popular

La presentació de la programació de Carnaval es farà el proper dilluns al Centre Cívic del Carme. Com ja avançar el Diari Més, entre les novetats d’aquesta edició hi haurà tracta d’una vermutada que, si no hi ha cap canvi d’última hora, tindrà lloc a la plaça d’Evarist Fàbregas, i estarà amenitzada amb música dels anys 80. La FRAC ha optat per incloure’l als esdeveniments carnavalescs per tal d’«allargar una mica més» i és per això que la vermutada ha estat fixada per al diumenge 19 de febrer, a la prèvia d’un Carnaval que desplegarà el gruix de la seva agenda d’aquí a escasses setmanes.

El cartell d’enguany el protagonitza el general Franco amb una barretina, ulleres i una estelada. La imatge del caudillo va ser la més votada d’entre les 18 propostes finalistes.

tracking