Diari Més

Mercadona obrirà centre a Mas Mainer a finals d'any i tancarà al barri Niloga

La cadena implantarà en 1.600 metres quadrats el model de botiga eficient que escurça temps de compra i traslladarà la plantilla de General Moragues

L'aspecte del solar que abraça el projecte de Mas Mainer.

Mercadona obrirà centre a Mas Mainer a finals d'any i tancarà al barri NilogaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercadona projectat a un dels dos edificis d’usos comercials de la zona de Mas Mainer obrirà durant l’últim quadrimestre d’aquest 2017 i hi traslladarà la plantilla del supermercat que la marca té al carrer General Moragues, el qual cessarà l’activitat amb la posada en marxa del nou centre per «oferir més comoditat als clients i adaptar-se als estàndards de qualitat», ja que era un dels primers que va instal·lar-se a la ciutat.

Fonts de la cadena confirmen al Diari Més que la inauguració de l’espai entre la carretera de Castellvell i l’Avinguda Onze de Setembre, amb un total de 1.600 metres quadrats de sala de vendes, tindrà lloc «entre setembre i desembre» i que aquest s’emmarcarà en el concepte de botiga eficient que Mercadona va estrenar fa dos mesos i que «optimitza el temps de compra dels clients i genera un estalvi energètic del 40% respecte d’una botiga tradicional». Les mateixes fonts precisen, respecte a la superfície de General Moragues, que es tracta d’un «tancament per obertura» i que «el personal que ara hi treballa passarà a desenvolupar la seva feina Mas Mainer», així que «no hi haurà contractació».

La urbanització de Mas Mainer, una zona que es localitza a la part nord de la ciutat, va fer una passa endavant, a principis de gener, amb l’aprovació inicial del projecte que la regirà, fruit de l’acord entre l’Ajuntament i l’empresa promotora, que és Unifamiliar Sant Jordi. Així, en una primera fase, es durà a terme la construcció d’aquest supermercat de la firma Mercadona, a més de la instal·lació d’una rotonda entre el carrer General Moragues i Onze de Setembre que actuarà com a eix vertebrador de tota la mobilitat a peu. En la segona fase, la documentació contempla l’aixecament d’«un o dos blocs d’habitatges, una zona verda i equipaments», segons recordava el mes passat el regidor d’Urbanisme, Marc Arza. Pel que fa al global d’ambdós capítols, el termini d’execució dels treballs està fixat en tres anys, un marge en què han de concloure el total de les obres que, amb tot, s’aniran executant i enllestint de manera progressiva. El projecte inclou el desplegament d’un carril bici a càrrec de l’empresa i conseqüència de l’ampliació de la vorera que es localitzarà entre l’escola Joan Rebull i la nova construcció.

Sucs freds i més cosmètica

Mercadona té previst invertir, al llarg del 2017, 180 milions d’euros en la reforma i renovació de 125 botigues arreu de l’Estat. Els dos primers establiments que ja disposen del nou model de botiga estan al Port de Sagunt, a València, i a la localitat granadina de Peligros. Aquest reformula el disseny per ambients iniciat l’any 2000, repensa la distribució i la disposició de seccions, varia els colors i materials a la façana i aposta per espais amplis i diàfans que facilitin l’entrada de llum natural. Inclou lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una góndola central a perfumeria per cosmètica especialitzada i una nova exposició de peixateria per als productes de conquilla.

tracking