Diari Més

Reus

La pacient que «no figurava» a la llista d'espera s'operarà al març

L’Hospital de Sant Joan fixa finalment una data per a la intervenció per a la dona amb desplaçament de vèrtebra

Una imatge d'arxiu de la façana de l'Hospital de Sant Joan des de l'avinguda de Bellisens.

La pacient que «no figurava» a la llista d'espera s'operarà al marçACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pacient amb desplaçament de vèrtebra que havia de ser intervinguda l’any passat a l’Hospital de Sant Joan i que «l’havien tret de la llista d’espera» serà operada finalment durant la primera quinzena de març. Així ho ha confirmat al Diari Més la pròpia pacient, Montse Puig, i el seu marit, Andreu Ferré, dies després que haguessin denunciat públicament que se’ls va excloure d’aquest llistat durant la visita mèdica del passat 23 de maig de 2016 i d’on esperaven cita des de feia dos anys. Segons exposava ahir el matrimoni, «si des de l’Hospital haguessin pogut aclarir què passava amb les proves, i fer signar un paper conforme volíem o no l’operació, el centre hi hagués sortit guanyant».

En aquest sentit, Puig reitera que «fets com aquests no tornarien a passar si quan un pacient renunciés a una intervenció se li demanés per escrit». D’aquesta manera la pacient desmentia la versió de l’Hospital de Sant Joan, qui assegurava que «no es va voler operar» i que se la va donar de baixa «donats els dubtes que havia manifestat» la pacient. Una situació que va sorprendre el matrimoni, qui reclamava a l’Hospital «proves escrites signades» on constés que Puig havia renunciat a fer-se la intervenció, amb data de març de 2016, tal i com asseguraven des del Sant Joan. Dies després de fer-se públic el cas, la pacient exposa que «entenc que tothom es pot equivocar»: «em van treure de la llista per error o per un malentès. Em van reconèixer que calia solucionar l’error, pero la resolució no va arribar». Pel què respecta al preoperatori, «sols em van donar hora per l’analitica», comenta Puig.

Tot i la denúncia pública feta a diversos estaments com el Síndic de Greuges, la regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus, a més dels mitjans de comunicació, el matrimoni mostra el seu «agraïment al centre hospitalari perquè finalment s’hagi pogut resoldre el problema». Així, Puig reitera que «tinc tota la confiança amb els professionals que se’n faran càrrec i que sempre m’han atès de forma excel.lent».

La dona tornarà a visitar-se el proper 24 de febrer. Fa uns dies el centre hospitalari afirmava, en declaracions a aquest diari, que «la prioritat de la intervenció per a Puig estava subjecta a aquesta visita programada». Dies després, però, l’Hospital ja ha fixat la intervenció per d’aquí un mes, aproximadament. La família havia manifestat en aquest sentit els seus dubtes sobre la nova data al no tenir clar si havia passat a la cua de la llista d’espera, una vegada hi va tornar a ser inclosa en la visita de mitjans de 2016.

Diagnòstic des del 2009

Marta Puig Ribas va començar a queixar-se de mal d’esquena al 2009 i li va ser diagnosticada una estenosi de canal segmentari, amb un desplaçament de la vèrtebra que pressiona la medul·la espinal i provoca dolors aguts a l’esquena i a les cames fins als peus. La pacient presenta problemes de mobilitat i esperava que l’operessin a mitjans de 2016, dos anys després d’haver entrat per primera vegada en la llista d’espera, concretament, el 27 de juliol de 2014. «Els usuaris no sabem quins són els protocols», conclou la pacient. Amb tot, espera que casos com el seu «no es tornin a repetir amb altres usuaris» instant a posar claredat en els procediments en els casos d’intervenció quirúrgica a l’Hospital de Sant Joan.

tracking