Diari Més

Mobilitat

Territori comença l'obra d'una de les rotondes de la carretera de Cambrils

En els darrers dies s'han executat els moviments de terres per construir l'anomenada 'rotonda sud', al punt 4,9 de la TV-3141

Una imatge de l'encreuament sobre el qual s'actua.

Territori comença l'obra d'una de les rotondes de la carretera de CambrilsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les reformes per millorar la seguretat de la carretera TV-3141, de Reus a Cambrils, i evitar els girs a l'esquerra, han engegat una nova fase i comencen a donar forma a una de les dues rotondes que es materialitzaran dins aquest projecte, que està pressupostat en 1,8 milions d'euros. Tal com detallen fonts del Departament de Territori, i en el marc de la remodelació, «han finalitzat les tasques de desbrossada i excavació de terra vegetal i actualment s'estan executant els moviments de terres per a la rotonda» que s'ubicarà al punt quilomètric 4,9. Aquesta és l'anomenada rotonda sud, que tindrà 44 metres de diàmetre exterior, es desplegarà entre els accessos al Club de Golf Aigüesverds i una benzinera, i ha iniciat en els darrers dies definitivament les obres.

La seva construcció precedirà la de la rotonda nord, prevista al punt quilomètric 6,7, entre l'accés a la urbanització Blancafort, al Tennis Monterols i el camí de Rubió, i de dimensions notablement superiors, amb 55 metres de diàmetre. Aquesta de segona va esdevenir al seu moment polèmica entre el veïnat per la seva localització i per les conseqüències que d'ella es desprenien en relació a la circulació a la zona. La documentació de la reforma detalla ara, sobre tot plegat, que «la solució adoptada ha esdevingut consensuada amb l'Ajuntament per tal de compatibilitzar l'entrada al club de tennis, l'accés a la Urbanització Blancafort i la connexió amb la carretera TV-3141». Els accessos a la carretera de Cambrils a Reus afectats per les rotondes es reformaran prohibint el gir a esquerres i al seu entorn s'instal·larà il·luminació. També se n'han previst dos de nous des d'aquesta mateixa «rotonda nord fins a una parcel·la agrícola i a la nau industrial de Procasa. En aquest cas, el camí sí que permetrà el gir dels vehicles de transport de grans dimensions», recull el projecte que guiarà les obres de remodelació de la via.

Segons concreten fonts de la Generalitat, des que comencessin els treballs a la TV-3141, a finals del passat novembre, «s'ha col·locat la senyalització horitzontal i vertical d'obres» i «s'ha iniciat la reposició de la línia telefònica afectada». El tram on s'actua té un trànsit relativament intens, amb prop de 8.500 vehicles/dia a Cambrils i més de 10.000 a, segons dades de Territori. Precisament tenint en compte aquest volum, la Generalitat hi ha previst una remodelació global que, un cop hagi abastat el total de la via, hi haurà deixat una inversió de 9 milions. Ara, el Departament impulsa una primera fase a Reus, que abraçarà dos quilòmetres.

La reforma acabarà al setembre

A més de la construcció de les dues noves rotondes, les feines contemplen «la remodelació de la intersecció al punt quilomètric 5,6 tot afegint un tercer carril central per realitzar un canvi de sentit; i la col·locació de barreres». Des del Departament de Territori i Sostenibilitat confirmen que el termini d'execució que es va anunciar en un principi, i que fixava el desenllaç de les obres en un marge aproximat de deu mesos, es manté encara vigent i, per tant, aquestes acabaran al setembre.

tracking