Diari Més

Salut

L'Hospital de Reus diu que la dona en llista d'espera «no es va voler operar»

El centre afirma que la pacient amb problemes de vèrtebra se la va treure del llistat al fer-se només «part de les proves»

Una imatge d'arxiu de l'Hospital de Sant Joan.

L'Hospital de Reus diu que la dona en llista d'espera «no es va voler operar»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital de Sant Joan surt al pas de la denúncia pública de la pacient que s’havia d’operar d’un desplaçament de vèrtebra l’any passat i que «la van treure de la llista d’espera» d’on hi figurava des de 2014. Fonts del centre hospitalari afirmen que es va treure a Montse Puig Ribas del llistat on hi figurava des del 27 de juliol de fa prop de tres anys perquè no tenia decidit si es volia intervenir i només es va fer una de les proves» del preoperatori, al març de 2016», sense especificar de quina es tractava concretament. Segons expliquen des del Sant Joan, va ser llavors quan se la va treure del llistat i se la va tornar a incloure el 23 de juny de 2016, després del resultats d’una ressonància i de la visita a la traumatòloga, el 10 de juny».

En aquest sentit, des del centre hospitalari comenten que «perquè un pacient sigui donat de baixa hi ha d’haver un motiu raonat; i en aquest cas si la pacient diu que no, es procedeix a la baixa». La versió que ofereix l’Hospital de Sant Joan la desmenteix rotundament el marit de la pacient, Andreu Ferré. «Menteixen quan diuen que ella va renunciar a la operació; espera en candeletes des de fa dos anys la intervenció i es va fer les proves pertinents al mes de març, entre les quals hi havia l’anàlisi de sang», reiterant que no van tenir coneixement que havia estat esborrada de la llista d’espera fins a que els ho va comunicar la doctora en la visita del 23 de maig.

Un nou preoperatori

Segons afirmen des del Sant Joan, la dona es va sotmetre a un nou preoperatori el passat de 23 de gener, un fet que tant Ferré com la seva dona diuen que no ha estat a instàncies del personal mèdic sinó «per una recomanació que ens va fer l’administrativa de l’Hospital, que va instar a què el fes per si es donava la circumstància que hi havia una baixa i li pogués ser avançada la intervenció». Precisament, sobre els terminis de l’operació, el marit de Puig reitera que hores d’ara «encara desconeixem quan serà l’operació, a diferència de la vegada anterior» i «no sabem si ha passat a la cua del llistat». Així, especifica que, degut a la dolència que pateix la seva dona, l’única via possible és la de la operació. En aquest sentit, des del Sant Joan argumenten que la prioritat de la intervenció està subjecta a la visita que la dona té fixada per al proper 24 de febrer. La dona va començar a queixar-se de mal a la columna al 2009. Li va ser ser diagnosticada una estenosi de canal segmentari, amb un desplaçament de la vèrtebra que pressiona la medul·la espinal i provoca dolors aguts a l’esquena i a les cames fins als peus.

«Creiem que el fet de treure-la de la llista d’espera ha estat una decisió que l’Hospital ha fet pel seu compte», ja que «si fos cert que la meva dona va renunciar a l’operació volem que ens ensenyin un document signat on hi consti la seva renúncia», argumenta Ferré. «Fa més de 900 dies que esperem una solució que arrosseguem des de l’any 2014», conclou el marit.

tracking