Diari Més

La Federació d'Associacions de Veïns convoca concentracions en contra de la pobresa energètica

També es reunirà amb el consistori per revisar els protocols d'actuació en aquests casos i, si cal, actualitzar-los

Una de les assistents col·locant una espelma a la figura.

Espelmes en record de l'àvia morta a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la mort de l'anciana de Reus en un incendi el passat mes de novembre, causat per una espelma que tenia encesa ja que Gas Natural li havia tallat el subministrament elèctric, la Federació d'Associacions de Veïns de Reus (FAVR) planta cara a la pobresa energètica i convoca quatre concentracions mensuals a diferents barris de la ciutat per tal de demanar a les administracions públiques mà ferma i evidenciar el rebuig a la situació actual «provocada per les companyies elèctriques», segons es transmet a través d'un comunicat.

La primera concentració tindrà lloc aquest diumenge, 5 de febrer, al barri Mas Pellicer a partir de les 10.30 hores del matí. La següent serà diumenge 5 de març al barri Gaudí a la mateixa hora; la tercera diumenge 2 d'abril al barri Immaculada, i la quarta diumenge 7 de maig al barri La Pastoreta. «Considerem que les administracions públiques tenen la responsabilitat d’actuar de forma contundent davant l’abús de les companyies elèctriques», transmet la FAVR.

A més de les concentracions, la FAVRposa èmfasi en la necessitat de millorar els protocols d'actuació en aquests casos. D'aquesta manera, la federació demanarà reunir-se amb l'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus per revisar i actualitzar els protocols existents. Per altra banda, també es realitzarà una petició per reunir-se amb elsDepartament d’Indústria i Benestar de la Generalitat «per conèixer de primera mà l’aplicació de les mesures que s’estan duent a terme, si és que es fan, en casos de situacions de pobresa energètica».

tracking