Diari Més

«Que els cinemes anessin a l'espai dels Lauren era una qüestió de voluntat»

Els comerciants traslladen a l’Ajuntament les queixes per la cessió del local a Metrovacesa a La Fira i defensen la viabilitat d’ubicar-los al camí de Valls

El Centre Comercial La Fira acollirà els nous cinemes.

«Que els cinemes anessin a l'espai dels Lauren era una qüestió de voluntat»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una setmana després que el ple aprovés la cessió del local municipal a Merlin Properties per ubicar-hi les sales de cinema al Centre Comercial La Fira, ahir es va produir una reunió entre les associacions de comerciants amb el regidor d’Empresa, Marc Arza, i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, en la qual els van traslladar el malestar per la decisió presa. Els comerciants van defensar que el nou operador hauria d’haver ocupat l’espai dels cinemes Lauren. «Creiem que era viable; si la gent es vol entendre es pot entendre i es pot arribar a un quòrum».

«Si s’hagués forçat la situació i els diners que paga La Caixa a l’Ajuntament haguessin estat menors i la Caixa cobrés menys als operadors, la operació s’hauria pogut materialitzar», afirmava la presidenta del Tomb de Reus, Gemma Molner, qui afegia que l’Ajuntament els havia confirmat que hi havia «operadors interessats» en recuperar l’activitat als Lauren, tancats des de fa prop de dos anys. En aquest sentit, el procés en què es veu immers Reus Cinemes –branca de Lauren Films i la gestora de l’equipament manté bloquejada actualment qualsevol plantejament de reobertura, com reclamen les associacions. Caixabank, que és titular dels terrenys de l’antic Lauren arran d’una cessió per 40 anys en dret de superfície, es troba en aquest moment «a l’espera» que l’administrador concursal de l’empresa «ens torni la possessió del bé», tal com confirmaven al Diari Més fonts de l’entitat bancària, que puntualitzaven també que aquesta és «la primera interessada» en recuperar l’activitat per a l’edifici, pel qual continua abonant el cànon pertinent a l’Ajuntament tot i no poder-ne fer ús.

La Taula de Comerç

D’altra banda, els comerciants, que havien afirmat no tenir coneixement de les intencions del govern de la cessió del local, van afirmar que «el govern es pensava que nosaltres ja n’estàvem al corrent, i per això no ens va dir res durant la Taula de Comerç». Els botiguers havien denunciat que en la darrera reunió del passat 3 de gener només se’ls havia informat sobre la campanya de Nadal i no pas sobre la qüestió dels cinemes. «Creiem que la Taula està precisament per explicar-nos qüestions com aquestes». Els comerciants van reiterar a l’Ajuntament que la operació genera «intranquil·litat» pels comerços del centre de Reus perquè «portarà cap a La Fira gent que d’entrada no seria un target consumidor de centre comercial però que hi anirà perquè ahi seran els cinemes», manifestava Molner.

tracking