Diari Més

Dansa

Joves promeses de la dansa mostren el seu potencial a l'escenari del Bartrina

Els VIII premis Beca Roseta Mauri congreguen a 650 alumnes de la demarcació durant tres dies

Coreografia d'un grup de joves ballarines al teatre Bartrina en l'acte d'entrega de premis, ahir.

Joves promeses de la dansa mostren el seu potencial a l'escenari del BartrinaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dansa s’ha tornat a reinvindicar amb la VIII edició dels premis Beca Roseta Mauri, que han vist brillar a Reus durant tres dies a 650 alumnes de dansa de les comarques tarragonines. Tot «un rècord de participació», recordava ahir Teresa Aguadé, presidenta de l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona –entitat organitzadora de l’esdeveniment–, durant l’entrega de premis que va tenir lloc ahir a la tarda a l’escenari del Bartrina. Ni una agulla hi cabia al teatre. Les famílies esperaven amb il·lusió el moment en què els joves balllarins pujaven a l’escenari a recollir les medalles i diplomes acreditatius en les respectives categories, i que anava acompanyada de la corresponent fotografia de record en el photocall habilitat en el mateix escenari.

Una cerimònia dinàmica, conduïda pel músic Jordi Salvadó, qui havia de contenir al públic durant uns instants, entregat totalment a la causa aclamant el reconeixement als seus propers. La «petjada de Roseta Mauri» com recordava el mateix Salvadó, es va evidenciar amb la posada en escena de les coreografies que s’han pogut veure des de divendres i que van ser també presents ahir en l’entreacte de l’entrega dels premis. Així, es van atorgar guardons en les diverses especialitats: el clàssic, el contemporani, el modern-jazz/musical, les danses urbanes –hip hop amb tots els seus estils i funky–, el claqué i la dansa espanyola. Hi havia 25 grups individuals, 19 grups de duos, 22 grups de la categoria Grups. En total, es van repartir uns 5.500 euros en premis, a més d’altres guardons com ara beques de formació i vals de compra de material útil per a l’estudi. Com a novetat d’enguany també es va donar el Premi a la Trajectòria en el Món de la Dansa que va ser per Enriqueta Prats Auqué.

Els participants

Les escoles de dansa que han participat són Endantza, de Tarragona; Adagi, de Valls; Artis, de Tarragona; Centre de Dansa de Cambrils; Escola de Dansa de Montbrió del Camp,; la del Centre de Lectura de Reus; Estudi Giselle de Cambrils, Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis-Fraga de Reus; El Taller Centre de Dansa Tarragona; Maria Lozano, d’Amposta; Núria Díez, de Reus; Espai DansAra Sarral; Estudi de Dansa Montserrat de St. Pere i St. Pau, de Tarragona; Escola De Dansa del Casal del’Espluga de Francolí; Escola Beat Dansa de la Canonja, Art i Flamenc de Tarragona i la Nou Estil de Salou.

Els participants en aquesta edició dels premis Roseta Mauri al final de l'acte.

Joves promeses de la dansa mostren el seu potencial a l'escenari del BartrinaAjuntament de Reus

tracking