Diari Més

Cultura

Inauguració de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 amb regust de circ

L'acte oficial tindrà lloc a les 18 hores al Teatre Fortuny, i l'espectacle circense, a la plaça Mercadal a les 19 hores

Un moment de la presentació de la programació, aquest dilluns al Teatre Fortuny.

Compte enrere per la inauguració de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Reus viu aquest dissabte 28 de gener a les 19 hores a la plaça del Mercadal l'espectacle inaugural de l'esdeveniment Capital de la Cultura Catalana 2017, que durant tot aquest any porta a la ciutat una programació carregada d'actes culturals. Prèviament, a les 18 hores, és previst l'acte oficial d'obertura de la capitalitat cultural al Teatre Fortuny on l'alcalde, la regidora de Cultura, el president de l'entitat Capital de la Cultura Catalana i el conseller de Cultura de la Generalitat donaran el tret de sortida d'aquest esdeveniment.

Un cop finalitzi l'acte oficial al Teatre Fortuny, dirigit pel dramaturg Francesc Cerro-Ferran, es realitzarà un desplaçament en comitiva acompanyat amb els Gegants de Reus, representants d'entitats i representants institucionals per la plaça de Prim i el carrer de Monterols fins a la plaça del Mercadal. Al mateix temps, els Campaners de Reus faran sonar les campanes de la Prioral de Reus.

El muntatge al Mercadal s'iniciarà a les 19 hores i és dirigit per l'artista i gestor cultural Leandro Mendoza, de la companyia Cíclicus, que proposa un esdeveniment escènic de continguts circenses, que evocarà la capitalitat de Reus en l'àmbit del circ i les arts gestuals. Tal i com va explicar Mendoza en la presentació de l'espectacle, hi haurà referències importants a la cultura popular local per reivindicar la riquesa del patrimoni festiu i tradicional de la ciutat i de les entitats que el protagonitzen. En aquest sentit, a l'espectacle hi tindran part activa grups festius com els Nanos de Reus, els Xiquets de Reus, el Ball de Diables, l'Orfeó Reusenc, els Bastoners de la Germandat de Santa Llúcia, el Basilisc, l'Àliga de Reus i el Lleó de Reus.

Més de 200 activitats

Amb més de 80 projectes confirmats i una previsió d'arribar a més de 200, que es desenvoluparan durant tot aquest any, Reus ha ostentat a partir d'aquest gener la Capital de la Cultura Catalana 2017. Entre els criteris que s'han tingut en compte a l'hora de seleccionar els projectes confirmats hi ha hagut la seva qualitat, el fet que siguin innovadors i signifiquin una novetat per a la ciutat i que tinguin en compte la inclusió i superació de les barreres econòmiques i socials, que impliquin diferents col·lectius o també a les persones amb discapacitats. Tot això juntament amb una important valoració de la creativitat, la presència de talent emergent, l'experimentació cultural, la sostenibilitat i la projecció de futur que puguin tenir les propostes.

Entre els principals objectius de la Regidoria de Cultura hi ha el de poder fer arribar la cultura al conjunt de la ciutat, de manera que es treballa per fer-ne partícips els diferents col·lectius ciutadans, entitats veïnals i grups de participació ciutadana de manera que la ciutat s'ompli de cultura.

tracking