Diari Més

«L'única amenaça del referèndum som nosaltres mateixos»

Debat sobre el Dret a Decidir al Bartrina

Els set participants durant del debat que va tenir lloc ahir al Teatre Batrina.

«L'única amenaça del referèndum som nosaltres mateixos»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es celebrararà un referèndum d’autodeterminació enguany? Una pregunta que es va intentar respondre ahir en del debat sobre el dret a decidir que es va celebrar ahir a la tarda al Teatre Bartrina i que va comptar amb la presència de Quim Arrufat (CUP), Montserrat Candini (PDeCAT), Toni Castellà (Demòcrates de Catalunya), Pep Riera (Procés Constituent); Anna Simó (ERC), Joan Josep Nuet (EUiA) i Marc Viñolas (Reagrupament). En el debat, Toni Castellà va subratllar que «l’única amenaça per celebrar el referèndum som nosaltres mateixos, és evident que no ens deixaran», va argumentar.

En aquest sentit, Simó no va descartar que el referèndum pugui avançar-se tenint en compte la investigació que pesa sobre els membres de la mesa del Parlament, entre les quals ella mateixa. Per la seva banda, Nuet va reivindicar de forma vehement que «el referèndum encara no l’hem guanyat; cal treballar per ell i no toca discutir si ha de ser pactat o unilateral», reivindicant que «l’important és que donem el missatge davant d’Espanya i d’Europa la societat està unida».

El posicionament polític de la formació de Nuet va rebre la crítica per part de Castellà, qui li va demanar claredat a la seva formació per saber «si estan a favor del sí o del no».

Una altra de les qüestions que va centrar el debat va ser el contingut de la pregunta, en cas de celebració del referèndum. Els set ponents van coincidir en què ha de ser binària; és a dir, de respondre «sí o no». Això si, amb alguns matisos, segons va remarcar Simó, qui va demanar que ha de «generar consens perquè potser hi ha qui no s’hi sent còmode». La jornada, organitzada pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD), va comptar també amb l’actuació del grup musica Alquímia Flamenco i va estar conduïda pel periodista Gerard Gort.

Aspecte que ahir oferia el teatre durant el debat.

«L'única amenaça del referèndum som nosaltres mateixos»Olívia Molet

tracking