Diari Més

Municipal

El ple dóna llum verda a l'arribada dels cinemes al Centre Comercial La Fira

El PSC, com ja havia anunciat, possibilita que es desencalli la cessió del local a l’antiga Metrovacesa; el PP, C’s i la CUP s’hi oposen

Un moment del ple municipal celebrat aquest dilluns a la tarda a l'Ajuntament

El ple dóna llum verda a l'arribada dels cinemes al Centre Comercial La FiraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El protagonista del ple d’ahir va ser el cinema. Finalment, va prosperar la moció per la qual l’Ajuntament cedeix a l’antiga Metrovacesa el local situat a la planta superior del Centre Comercial La Fira, i que permetrà que s’hi facin uns nous cinemes, utilitzant aquest local i part d’un altre, tal i com es va anunciar en les darreres setmanes. La clau per desencallar l’operació, que havia quedat posposada en el darrer ple perquè l’oposició havia demanat més temps, la va tenir el PSC, que va donar-hi suport i es va defensar dels retrets de la oposició per posicionar-se a favor d’un acord amb el govern encapçalat per Convergència i Unió –a partir d’ara, el grup es passarà a dir PDeCAT-CiU–. Segons afirmava Andreu Martín, la decisió suposava «tornar al projecte inicial, tal i com estava concebut inicialment amb els cinemes i no amb un projecte que va néixer afeblit».

Així, els socialistes remarcaven que ara «el temps va en contra nostra i el que necessitem és que la ciutat disposi d’aquests equipaments». La fórmula del cobrament del 50% a partir d’un determinat nombre d’ingressos que generi l’activitat serà la contrapartida que permetrà que l’Ajuntament tregui partit de l’activitat del nou operador, remarcant, segons explicava el regidor d’Empresa, Marc Arza, que havia quedat descartat realitzar en aquest espai equipaments com una biblioteca o un centre cívic. Des de l’equip de govern van respondre, a més, a les crítiques que van posar sobre la taula grups com Ciutadans, qui, tal i com havia manifestat la darrera setmana, veia «irregularitats» en les factures generades del local municipal en aquest espai. Així, Arza afirmava que «les factures estan registrades, tot i que no conformades, ja que s’estan negociant amb Metrovacesa». Per la seva banda, el Partit Popular, formació que havia manifestat més obertament els seus dubtes, va votar-hi finalment en contra.

Domènech es preguntava per què no s’havia dut l’assumpte en una altra comissió informativa i posava sobre la taula que si es facilita aquest local és perquè «s’evidencia que aquest centre comercial no té l’afluència que s’esperava». El punt sobre el cinema també va derivar en un debat sobre el model comercial de la ciutat. Així, des de l’equip de govern, Arza posava de relleu que «la competència de La Fira no està amb el centre, sinó amb altres llocs on també hi ha cinemes com Les Gavarres, Tarragona o Vila-seca».

En la roda de premsa posterior al ple, tant l’alcalde, Carles Pellicer, com la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, es van mostrar dolguts per les «formes» en com les sis entitats de botiguers mostraven el seu rebuig a la ubicació dels cinemes al centre comercial, amb l’enviament d’una carta diumenge a la tarda i que ahir van rebre al consistori. L’alcalde exposava que «quan es va fer la taula del comerç, el passat 3 de gener, cap dels representants asseguts a la taula va treure el tema». Amb tot, Caelles va afirmar que es mostren oberts al diàleg, anunciant que «hi parlarem i ens asseurem».

L’exercici privat a l’Hospital

L’altre gran punt destacat i que va centrar bona part de la sessió va ser la que feia referència a la moció presentada per la CUP on demanava responsabilitats perquè certs professionals que exerceixen a l’Hospital «promouen l’activitat privada durant l’horari de consultes». La qüestió va generar el malestar i les crítiques per part de la regidora de Salut, Noemí Llauradó, cap a la formació anticapitalista, ja que, al seu parer, s’havia «generalitzat» amb tots els professionals del centre sanitari. «Costarà de reparar els danys que ha causat el seu punt de vista». D’aquesta manera, en el ple va quedar aprovada la «visualització» del codi deontològic ja existent en el qual queden clares les delimitacions entre l’exercici públic i l’exercici privat. Tanmateix, Llauradó explicitava que «si es tenen coneixements d’aquests casos s’ha d’actuar en conseqüència». En aquesta votació, que es va fer en punts separats, també va quedar aprovat que s’impulsi el sistema de fitxatge amb el que «ja s’està treballant», segons exposava la regidora de Salut.

Plaques franquistes

D’altra banda, també va prosperar una altra moció dels cupaires en relació a la simbologia franquista. D’aquesta manera, s’insta l’Ajuntament a la retirada de les plaques a través de les brigades muncipals. Altres dels punts que van prosperar fan referència a la proposta del PSC que cerca establir una sèrie d’ajuts per als Casals Municipals, i l’aprovació d’un servei gratuït respecte les clàusules sòl abusives, també presentat a instàncies dels socialistes. En el primer ple municipal de l’any també van va tirar endavant el projecte Reus Rehabilita, promogut pel Partit Popular, i les mocions de Ciutadans per instal·lar un semàfor a la rotonda de Bellisens i per la reducció del lliscament en voreres.

tracking