Diari Més

Serveis Socials

Fins a quatre joves amb discapacitat mental disposaran d'un pis assistit

La Generalitat treu a licitació la gestió del
servei dirigit a les entitats del tercer sector

Un habitatge tutelat en un municipi.

Fins a quatre joves amb discapacitat mental disposaran d'un pis assistitCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya ha tret a licitació un contracte de 4 places noves per tal que joves d’entre 18 i 21 anys i amb un grau lleuger de discapacitat mental puguin disposar d’un pis assistit, un recurs assistencial del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Segons recorden des de la Generalitat, «una vegada els joves es fan majors d’edat, aquests nois tenen la possibilitat d’anar als habitatges assistits, on poden fer una vida autònoma i independent però amb el suport esporàdic de tècnics de que els fan un acompanyament i aquesta transició cap a la independència absoluta», a banda de ser-los oferits recursos en matèria de formació i orientació laboral. Així, es compta habitualment amb una ràtio de 1 educador/a social responsable per pis.

El servei que ara surt a licitació va dirigit a entitats del tercer sector que són «les que tenen experiència en el treball amb joves d’aquest àmbit», segons recalquen des de l’administració. En aquest sentit, des de la Generalitat exposen que «tot i que se’ls ofereix aquest recurs, no acostuma a ser el més habitual, ja que hi ha joves que prefereixen fer el camí pel seu compte». Cal recordar que aquests joves ja havien estat rebent el suport per part de la Direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.

El pressupost de licitació, segons es detalla en el plec de clàusules, és de 100.346,52 euros. Des de la pròpia Generalitat recorden que «periòdicament es duen a terme aquestes licitacions per a joves que presenten aquestes situacions de lleugera discapacitat mental».

Servei residencial a Pere Mata

D’altra banda, cal recordar que Reus comptarà properament amb un nou servei residencial adreçat a infants i adolescents amb discapacitat psíquica i trastorns de conducta. El servei, que tindrà 12 places, s’ubicarà a les instal·lacions del Grup Pere Mata de Reus. Així, nens que actualment es troben en centres de Manresa, Lleida o Barcelona podran traslladar-se fins a Reus.

tracking