Diari Més

Municipal

Clam comercial per rebutjar el nou cinema al Centre Comercial La Fira

Les entitats demanen que s’ajorni la decisió en el ple d’aquest dilluns i reclamen que el nou operador vagi a l’espai dels Lauren

L'espai on hi han d'anar ubicats els futurs cinemes al CC La Fira.

Clam comercial per rebutjar el nou cinema al Centre Comercial La FiraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aprovació més que previsible durant el ple d’aquest dilluns de la cessió del local de l’Ajuntament a Merlin Properties, –l’antiga Metrovacesa–, per tal que aquesta pugui tirar endavant uns nous cinemes al Centre Comercial La Fira, ha fet reaccionar a les diverses entitats de comerciants de la capital del Baix Camp. En un comunicat conjunt, sis de les associacions mostren el seu desacord en què l’Ajuntament hagi de cedir a la promotora el local municipal ubicat a la planta superior. En aquest sentit, el president del Centre Comercial El Pallol, Pau Salvadó, exposava ahir que «considerem inadequat que s’hagi de cedir aquest emplaçament i creiem que la decisió hauria d’haver estat consensuada amb una part important del comerç». Els comerciants subratllen que «el local del CC La Fira va ser un dels acords als que es va negociar entre l’Ajuntament i la promotora» i creuen, en paraules de Salvadó, que «pot tenir moltes utilitats i profitoses per la ciutat».

Els sis signants –Unió de Botiguers de Reus, CC El Pallol, Mercat Central, Mercat del Carrilet, Eix dels Passejos i Tomb de Reus– es postulen perquè si ha d’arribar un operador de cinema, que aquest s’instal·li en «l’espai que pertany a l’Ajuntament», en referència als cinemes Lauren, tancats fa prop de dos anys. Amb tot, recalquen que «no estem en contra que Reus disposi d’uns cinemes», apuntava també Salvadó. Les associacions signants registraran aquest dilluns al consistori aquesta carta adreçada a la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, en la qual demanen que «s’ajorni la decisió» i que «se’ns escolti i consulti per poder trobar una opció i un consens més interessant per la nostra ciutat». Així, les sis entitats alerten que si s’aprova aquesta cessió del local, això «comportaria desequilibrar el pes i la concentració comercial de la ciutat en una sola opció».

Les entitats posen el focus en la tancament de comerços que marxen cap al centre comercial –cal recordar que recentment Mango ha tancat l’establiment al carrer Llovera per centrar tota la seva activitat a La Fira–. «No podem permetre que aquest actiu històric tan important es vagi empobrint per una manca de visió del govern municipal». S’evidencia, doncs, una preocupació del comerç local, tot i que des del consistori s’ha vingut remarcant un discurs on es subratllava la convivència i les sinergies entre els botiguers del centre i el Centre Comercial La Fira. De la mateixa manera, però, els comerciants havien remarcat la importància en els darrers mesos que es dinamitzessin sectors on les grans marques havien marxat a l’espai de Metrovacesa, amb l’arribada de nous establiments, per exemple, al raval de Jesús. La notícia del futur cinema a l’avinguda Sant Jordi, doncs, sembla no contentar el futur del comerç local situat al centre.

Punt destacat en el plenari

La renúncia de l’Ajuntament del local a Metrovacesa és un dels punts que marcaran l’ordre del dia del ple municipal d’aquesta tarda. Si es confirmen les previsions, el PSC hi acabarà donant suport, de manera que amb els seus vots possibilitarà que es pugui tirar endavant, d’acord amb el posicionament del govern municipal. Amb menys claredat ho veu Ciutadans, qui troba «irregularitats» en els contractes, assenyalant que l’Ajuntament pot subarrendar el local «a qui vulgui sense haver de cedir-lo».

tracking