Diari Més

C's veu irregularitats en la cessió del local del consistori a La Fira

«L’Ajuntament el pot subarrendar a qui vulgui»

L'espai del CC La Fira on s'haurien d'ubicar els nous cinemes.

C's veu irregularitats en la cessió del local del consistori a La FiraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de Ciutadans veu «irregularitats» en la cessió del local municipal a Metrovacesa, per construir el cinema al Centre Comercial La Fira. Segons va exposar ahir el seu portaveu, Juan Carlos Sánchez, l’Ajuntament de Reus sí que pot cedir el local a tercers perquè «ni el contracte de 2008 ni la seva modificació del 2013, tots dos aprovats pel Ple, ho prohibeixen a l’Ajuntament». En canvi, el portaveu va afirmar que aquesta limitació sí que apareix per primera vegada en l’acta de recepció del local, signada l’octubre del 2015 pel regidor d’Empresa, Marc Arza». Segons recalcaven des de Ciutadans, la renúncia a poder subarrendar el local per part del consistori només es té en compte en aquesta acta de recepció.

Amb això, va exposar Sánchez,« un regidor del consistori, en representació del govern de Reus, renuncia unilateralment a uns drets, contravenint els contractes aprovats pel plenari». Per Ciutadans, els comptes estan clars: «es renunciarà a uns 240.000 euros anuals, això vol dir que l’Ajuntament podria ingressar cada any si llogués aquest local, uns diners que es podrien destinar a polítiques socials o de promoció econòmica». Així, des de Ciutadans assenyalaven que, si es consuma finalment aquesta cessió del consistori, la gestió per part de Metrovacesa no deixaria els mateixos ingressos per les arques municipals, recordant l’acord pel qual Metrovacesa pagaria al consistori un variable en funció d’un nombre determinat d’espectadors. Sánchez assegurava ahir que Arza els ha manifestat la claredat en els contracte.

On són les factures?

D’altra banda, Sánchez va denunciar ahir que Merlin Properties SA –l’antiga Metrovacesa– ha girat contra l’Ajuntament des de novembre de 2015 fins a desembre de 2016, en concepte de despeses de comunitat del local del consistori a La Fira factures de 9.000 euros mensuals, que ascendeixen a més de 120.000 euros anuals les quals «no es troben recollides a la comptabilitat del 2016, ja executada i tancada» així com «tampoc es preveuen a l’esborrany del Pressupost municipal per al 2017 que ens ha facilitat el govern». «Volem saber què ha passat amb aquestes factures i quin tractament comptable se’ls ha donat». En aquest sentit, la formació taronja va exposar que formularà aquesta qüestió en el ple municipal del proper dilluns. Des de Ciutadans van exposar que tractaran d’aquest assumpte amb els grups municipals del PSC i del PP. Des de la formació taronja creuen que, en el cas que l’Ajuntament pugués subarrendar el local –és a dir, en cas que no fructifiqués la cessió del local a Metrovacesa–, s’hauria de convocar un concurs públic per la cerca d’un operador. Fonts del consistori van afirmar ahir que «s’està conversant amb tots els grups i que se’ls facilitarà la informació que convingui».

tracking