Diari Més

Aeroport

UGT denuncia que l'aeroport de Reus ha operat dos dies sense Tècnic de Sistemes de Navegació Aèria

És l'encarregat de supervisar que els equips que guien els avions durant l’aterratge no pateixin cap desviació

Imatge d'arxiu de la Torre de Control de l'Aeroport de Reus.

UGT denuncia que l'aeroport de Reus ha operat dos dies sense Tècnic de Sistemes de Navegació AèriaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

UGT ha denunciat una nova incidència en la seguretat operativa de l’aeroport de Reus per falta de personal, tot acusant als gestors de l’aeroport de «jugar a la ruleta russa amb la seguretat dels aterratges». El Sindicat explica que els passats 12 i 16 de gener la Torre de Control de l’Aeroport de Reus va operar sense Tècnic de Sistemes de Navegació Aèria, els quals s’encarreguen de supervisar que els equips que guien les avions durant l’aterratge no pateixin cap desviació.

Els sindicalistes exposen que es cas que es produís una desviació i no es detectés, els equips podrien estar guiant els avions fora de la pista d’aterratge. A més també expliquen que aquests equips són la única eina que tenen els pilots per localitzar l’aeroport i poder aterrar al centre de la pista en condicions de mala visibilitat. Tant el 12 com el 16 de gener no hi va haver cap Tècnic de Sistemes de Navegació Aèria ni de dia ni de tarda-nit, hora en què el pilot només es pot guiar per aquests equips. En aquests dies es van produir 64 operacions d’aeronaus, entre les d’aviació privada i comercial, i 4 van ser en horari nocturn.

Segons afirma el Sindicat, a causa de la mala gestió i la falta de personal, els gestors de l’aeroport estan fent servir de manera habitual el procediment per a casos excepcionals d’emergència sobrevinguda al tècnic que està de servei. Aquest sistema consisteix a informar a les dependències aeronàutiques que els equips no compten amb supervisió.

AENA i ENAIRE, gestors de l’aeroport de Reus, van fer retallades de personal el 2013, per la qual cosa els sindicalistes afirmen que «ara no poden cobrir la grip de cap Tècnic de Sistemes de Navegació Aèria».

tracking