Diari Més

Economia

La renda disponible dels reusencs se situa en els 20.000 euros anuals

El darrer informe de declarants de l’IRPF per municipis revel·la un lleuger increment entre els anys presos com a referència

Imatge d'arxiu de vianants al carrer de Monterols.

La renda disponible dels reusencs se situa en els 20.000 euros anualsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Renda Disponible Mitja dels reusencs està xifrada en un total de 20.081 euros anuals, segons es desprèn de les dades del darrer informe que analitza l’estadística de declarants de l’Impost Sobre la Renda de les Persones Físiques per Municipis, i que publica, en aquest cas, les dades corresponents al 2014. Respecte les xifres anteriors publicades en el mateix informe, la renda ha crescut lleugerament, ja que durant el 2013 era de 19.938 euros. Aquest indicador mesura la capacitat econòmica mitjana de les famílies i s’elabora després de restar a la renda bruta els pagaments que els ciutadans fan de l’IRPF i de les cotitzacions a la Seguretat Social.

En aquest sentit, la renda bruta dels reusencs, segons es desprèn de les mateixes dades, és de 24.573 euros, i havia crescut en poc més de 200 en relació a l’any anterior. El càlcul de la renda disponible té en compte el nombre de declaracions presentades. Així, aquest informe explicita que es van presentar 46.646 declaracions durant el 2014.

Altres poblacions

L’estadística s’elabora en base als municipis que tenen més de 1.000 habitants. Així, es pot establir una comparativa de Reus en relació amb altres municipis de la comarca. La capital del Baix Camp disposa de menys renda disponible que altres municipis com és el cas d’Almoster (26.909); Castellvell del Camp (25.857); Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (22.822), Cambrils (22.144) i Botarell (20.197 euros). Mentre que per sota de les rendes de la capital del Baix Camp, s’hi troben municipis com La Selva del Camp (19.877), Mont-roig del Camp (19.249); Les Borges del Camp (19.438) o Montbrió del Camp (18.865).

D’altra banda, també es pot copsar quina és l’evolució de les dades en comparació amb altres municipis de la província. Per exemple, Reus té una renda semblant a poblacions com Valls, Calafell, Vilallonga o Torredembarra, tots ells superant la barrera dels 20.000 euros l’any. Per la seva banda, la capital del Baix Camp està per sobre de municipis com Roda de Berà, Salou, Cunit. De tota la província analitzada, Almoster és qui n’acumula més, mentre que Llorenç del Penedès és qui n’acumula menys (18.865). A Tarragona ciutat és de 23.071 euros. A nivell autonòmic, la renda dels reusencs ocupa el lloc 221. En aquest cas, Reus se situa per sota de la mitjana catalana, que és de 22.384 euros. Poblacions catalanes amb un major capacitat econòmica són Sant Cugat del Vallès, Sant Just Desvern, Cabrils o Alella, al Barcelonès. Mentre que nivell nacional, Reus ocupa el lloc 454, i la mitjana se situa lleugerament per sota de la conjunt de l’Estat, en aquest cas xifrada en 20.228 euros.

L’estudi l’elabora l’Agència Tributària i proporciona dades també en altres aspectes com la situació familiar per comunitats autònomes, famílies. Per conèixer com ha evolucionat la renda disponible dels reusencs caldrà esperar fins a la nova actualització, prevista a finals d’any.

tracking