Diari Més

Urbanisme

El solar d'Onze de Setembre acollirà habitatges i un nou supermercat

El projecte d’urbanització de Mas Mainer s’aprova inicialment i podria quedar llest en tres anys

El solar on s'edificaran els habitatges i el nou supermercat, en una imatge d'arxiu.

El solar d'Onze de Setembre acollirà habitatges i un nou supermercatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La urbanització de Mas Mainer, a la zona nord de la ciutat, fa una passa endavant per convertir-se en realitat amb l’aprovació inicial del projecte fruit de l’acord entre l’Ajuntament de Reus i l’empresa promotora, Unifamiliar Sant Jordi. Això implicarà donar ús aquest solar, situat entre la via del tren, el col·legi Joan Rebull, l’avinguda Onze de Setembre i l’avinguda General Moragues. En una primera fase, es durà a terme la construcció d’un supermercat de la firma Mercadona, a més de la construcció d’una rotonda entre el carrer de General Moragues i de l’avinguda Onze de Setembre que actuarà com a eix vertebrador de tota la mobilitat a peu.

Mentre que en la segona fase es contempla l’aixecament d’«un o dos blocs de vivendes, una zona verda i equipaments», segons recordava ahir el regidor d’Urbanisme, Marc Arza. En aquest sentit, el termini d’execució dels treballs està estipulat en tres anys. Per la seva banda, el projecte també inclou la constrrucció d’una carril bici a càrrec de l’empresa fruit de l’amplicació de la vorera que es farà entre l’escola i la nova construcció.

Queda, però, encara per definir, si finalment l’Escola Joan Rebull disposarà d’un espai en aquest solar. En aquest sentit, segons exposaven ahir des de la direcció del centre educatiu, «encara no tenim constància oficial de que se’ns concedeixi la part del terreny», esmentant que la darrera comunicació al respecte amb el consistori va ser el passat mes de juliol. La intenció del centre seria poder destinar part d’aquests terrenys per «fer-hi terrenys destinats a equipaments esportius, que ara ens manquen». Segons exposava el regidor d’Urbanisme, «seguim tenint converses perquè l’escola pugui disposar d’aquest espai», mostrant-se optimista sobre el fet que el centre educatiu disposi d’aquest espai suplementari. «Hem posat diverses propostes sobre la taula», argumentava Arza.

Reduccció de l’alçada als pisos

El projecte per reurbanitzar Mas Mainer ve de lluny. Al 1999 es va aprovar definitivament l’expedient de revisió del Pla General d’ordenació urbana de Reus i es va publicar la seva Normativa al maig del 2005. Al 2009, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques va aprovar definitivament una modificació puntual de la Revisió del Pla general d’Ordenació de Reus a l’area 6.1 Mas Mainer a l’objecte d’augmentar l’aprofitament de l’àmbit de les reserves per espais lliures i el destí de sostre residencial de l’àrea a règims de protecció.

El projecte ha sofert algunes modificacions pel què respecta l’alçada dels edificis previstos. Així, si inicialment es contemplaven dos construccions de planta baixa i dotze pisos d’alçada –uns 40 metres–, a finals de 2015 transcendia que un dels edificis, el més proper a la zona verda que també preveu el projecte, baixava quatre plantes i s’alçaria vuit pisos, reduint-se el volum edificable. En aquell moment, diversos grups municipals a l’oposició van mostrar la seva cautela per l’impacte visual que pot suposar el projecte urbanístic de Mas Mainer. D’altra banda, cal recordar les inversions d’Endesa en la xarxa elèctrica a la zona. En aquest sentit, la companyia va signar a finals de 2014 un acord per ampliar la xarxa i garantir el subministrament elèctric del centre comercial i la urbanització.Endesa afirmava llavors que estendria dues línies soterrades de mitja tensió, a 25 kV, que sortirien de la subestació ubicada als afores de la ciutat de Reus, direcció a la població de Castellvell del Camp. En aquest sentit, les obres de reforçament de la xarxa elèctrica també afectaven llavors al Centre Comercial La Fira, amb la corresponent signatura amb la promotora.

tracking