Diari Més

Societat

Polèmica per una festa catalogada de «sexista» en un local d'oci nocturn de Reus

Alguns col·lectius van denunciar una festa denominada Ladies Night del Mític, i el local va rectificar creant la festa Gentleman Night

Fotografia d'una nit al Mític, realitzada pel mateix local.

Polèmica per una festa catalogada de «sexista» en un local d'oci nocturn de ReusMític Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«'Chupitos' gratis a les noies abans de la 01:30». Aquesta oferta és la que proposava el local d'oci nocturn Mític de Reus, el passat dissabte 7 de gener, en el marc de la festa Ladies Night. El cartell, on el color rosa n'era el protagonista, mostrava dibuixos d'unes sabates de taló, un pintallavis, la marca d'uns llavis i un cóctel. La festa estava oberta a tothom, tant nois com noies, però el sector femení tenia, com a ofertes especials, un didalet -chupito en castellà- gratis abans de dos quarts de dues de la nit i les copes per cinc euros durant tota la festa.

La publicació del cartell a les xarxes socials, hores abans que tingués lloc la festa, va generar molta polèmica. Molts comentaris asseguraven que la festa era sexista i que es tractava «d'usar les noies com a reclam publicitari», tal com assegurava l'usuari Lein Satis Feta. Un altre usuari, Adrià Sumalla Atienza, escrivia: «Quan no pagues per un producte, el producte ets tu», frase repetida en diversos comentaris en altres imatges del cartell de la pàgina oficial del local a Facebook. Tot i les queixes, el Mític va seguir endavant amb la festa, després d'esborrar diversos comentaris realitzats per detractors de la festa. Algunes persones i associacions, com l'Avellana Roja, van decidir mobilitzar-se i van organitzar una manifestació davant del local dissabte mateix a la nit, mentre a l'interior s'estava duent a terme la festa.

Pocs minuts abans de les 3 de la matinada de dissabte cap a diumenge, Mític publicava un escrit a la seva pàgina de Facebook explicant la polèmica i assegurant que«nosaltres sempre hem recolzat la igualtat entre homes i dones i no hem jutjat mai als nostres clients per la vestimenta, raça, sexe o orientació sexual». D'aquesta manera es justificaven al mateix temps que demanaven disculpes per si algú s'havia sentit ofès, i criticaven la informació que els manifestants havien imprès en fulletons que van repartir davant el local: «L’entrada no és exclusiva per a dones, tothom entra, homes i dones i l’entrada es gratuïta per a tothom, així que ningú és producte», asseguraven.

Una festa per a homes i per 6 euros la copa

Al mateix temps Mític publicava a la pàgina de Facebook un segon cartell anunciant una nova festa per a dissabte vinent, 14 de gener, anomenada Gentlemen Night. En aquesta ocasió, el color principal del cartell és el negre, i el dibuix central és el bust d'un home amb un gran bigoti. La festa serà similar a l'anterior, però amb dues diferències principals. Per una banda, oferirà futbolí gratis tota la nit, mentre que per altra, el preu de les copes serà de 6 euros, un euro més que la Ladies Night. El didalet gratuït fins a dos quarts de dues de la nit per a tots els homes es manté.

Les reaccions contràries, de nou, no van tardar en arribar: «Per què a la nit de les noies es pot veure en el cartell maquillatge, etc., i a les dels nois hi posen una oferta de futbolin?», es queixava l'usuari de Facebook Xavi Xavi, que assegurava que, segons el seu punt de vista, «aquest local estigmatitza els sexes i els situa dintre d'uns estereotips».

tracking