Diari Més

Mobilitat

Els vehicles elèctrics han de pagar per estacionar a partir d'aquest any

Després de 3 anys de gratuïtat canvia la normativa tot i que hi haurà bonificacions

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics a la plaça Llibertat de Reus, en una imatge d'arxiu.

Els vehicles elèctrics han de pagar per estacionar a partir d'aquest anyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estacionar un vehicle elèctric en els aparcaments municipals té un cost des del passat 1 de gener. Així, l’arribada del 2017 ha comportat que s’hagi de pagar pel temps d’estacionament d’aquests vehicles, això si, amb un descompte equivalent del 50% sobre el preu establert. De la mateixa manera, també s’ha creat l’abonament 24hores Vehicle Elèctric que permet aparcar 24 hores en qualsevol dels pàrquings de la xarxa municipal a un preu mensual de 60 euros, el que equival a un import màxim diari de 2 euros. El pagament es fa efectiu per primera vegada després de tres anys essent gratuit i també es fa extensiu a les zones blaves.

En aquest sentit, el que sí es manté de franc de cara a aquest any és la recàrrega d’aquests vehicles, mesura amb la qual es cerca des del consistori incentivar-ne l’ús. Així, la ciutat disposa de diversos punts de recàrrega ràpida, com el que es va inaugurar recentment a la plaça de la Llibertat. Cal recordar que la xarxa municipal de recàrrega de vehicles elèctrics, gestionada a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, ja té 109 usuaris registrats, segons les dades facilitades pel consistori.

Màxims de quatre euros

Pel que respecta a les tarifes dels aparcaments municipals per aquest any 2017, Reus Mobilitat i Serveis manté un any més la tarifa reduïda. El preu màxim diari en un pàrquing municipal a Reus seguirà essent de quatre euros. Aquesta tarifa es manté vigent des de desembre de 2013, quan es va reduir de vuit a quatre euros l’import màxim en els pàrquings subterranis.També es manté la tarifa nocturna, de 22 a 6 hores de 0,50 cèntims l’hora i es congelen els preus de zona blava. D’aquesta manera, el màxim diari es manté en el topall de 4 euros en els aparcaments de la Llibertat, les Oques, Baluard, Prim, Pastoreta, Sant Ferran, Carrilet i La Fira Centre Comercial. Això significa que a partir de la 3a hora d’estada el preu ja no pot superar els 4 euros. El preu de la primera i de la segona hora tampoc varia. Pel que fa al cost d’anul·lació de denúncia quan s’ha excedit el temps del tiquet, es manté en 5 euros.

D’altra banda, cal recordar que en el calendari fiscal de 2017 fet públic recentment per l’Ajuntament de Reus s’estableix una bonificació del 75% de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica per als vehicles elèctrics, de la mateixa manera que per als vehicles híbrids.

tracking