Diari Més

Sanitat

El Comitè del Sant Joan denuncia les «condicions indignes» de la plantilla

El col·lectiu alerta que les ràtios de cobertura de l’Hospital són «insuficients en condicions normals»

Protestes dels treballadors al Ple de Salut del passat novembre.

El Comitè del Sant Joan denuncia les «condicions indignes» de la plantillaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«El sistema sanitari actual no cobreix les necessitats de la població. Un sistema segrestat per un interès econòmic que impedeix una atenció que sigui adequada». Amb afirmacions com aquesta, el Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Joan de Reus feia manifest ahir, mitjançant un comunicat, el «malestar» de la plantilla davant la «situació de col·lapse continuat del servei d’urgències en els últims temps». Un escenari, aquest, que s’ha viscut de manera reitera des de l’estiu, quan la sala del centre va registrar acumulacions de pacients que, tot i l’esforç del personal mèdic, esperaven durant hores el moment de ser atesos o acabaven ocupant una llitera als passadissos de l’Hospital.

Precisament en relació als treballadors es pronunciava també ahir el Comitè d’Empresa, que alerta que la repetició d’episodis com aquest, els quals, tenint en compte que «les ràtios són insuficients ja en condicions normals», es converteixen en «un risc físic i físic» per als professionals. «Nosaltres hem denunciat públicament, i als jutjats, en múltiples ocasions, aquesta situació desbordant pel centre i, sobretot, pels treballadors que suporten aquesta sobrecàrrega de treball de manera estoica», afegeix el document, que subratlla que les «condicions indignes» en què desenvolupen la seva feina els empleats de l’Hospital Sant Joan de Reus «s’allarguen en el temps i creiem que la sanitat reusenca està en caiguda lliure».

Una reunió amb l’alcalde

En aquest mateix sentit, la presidenta del Comitè d’Empresa, Alicia Martín, apunta que «el sistema sanitari està compromès» i fa referència a «crisis d’ansietat i altres problemes físics» detectats als treballadors arran d’aquesta «sobrecàrrega de feina». Tal com precisa Martín, el col·lectiu ha demanat «una reunió urgent amb l’alcalde, Carles Pellicer, la presidenta de l’Hospital, Noemí Llauradó i el seu gerent, Òscar Ros», per tal «que ens expliquin en quin punt ens trobem i com es pot posar solució al que està passant».

Els professionals de l’Hospital Sant Joan de Reus estan sospesant encara, sense una decisió presa, mobilitzacions pel no cobrament del 50% de les direccions per objectius (DPO) del 2015 que hauria d’haver-se abonat al març del 2016 i que està pendent. Un informe de l’interventor municipal n’aprova únicament el pagament a alguns grups, però no al global de la plantilla, arran del dèficit –entre 500.000 i 800.000 euros– amb què tancarà l’any l’Hospital Sant Joan de Reus.

tracking