Diari Més

Municipal

El cànon mensual dels paradistes del Mercat Central baixa un 30%

La reducció s’aplicarà durant els dos propers anys per «revitalitzar» les instal·lacions

Façana del Mercat Central, en una imatge d'arxiu.

El cànon mensual dels paradistes del Mercat Central baixa un 30%Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cànon mensual dels paradistes del Mercat Central es reduirà en un 30% durant els anys 2017 i 2018, segons va quedar aprovat en el Ple ordinari del passat dilluns. D’aquesta manera, la reducció s’aplicarà sobre els 123,59 euros existents. Segons esmenta el consistori, «la rebaixa es fonamenta en la baixada substancial de les vendes dels paradistes, pel context de crisi econòmica, així com per la necessitat de la revitalització del Mercat Central».

D’aquesta manera, l’import mensual quedarà reduït en 37 euros menys dels que els paradistes han hagut de pagar aquest 2016. La modificació dels preus es realitza després de la congelació de la taxa des de 2013. Aquest cànon, segons explitava fa un any l’Ajuntament, es destina preferentment «a inversions en millora i al manteniment de les instal·lacions, així com a campanyes de promoció i publicitat del propi Mercat Central». La rebaixa del cànon se suma a altres mesures impulsades pel Mercat Central –en aquest cas, també conjuntament amb el del Carrilet–, com és la de la creació d’un portal per impulsar la venda on-line i les comandes. Un portal que es preveu posar en marxa properament i en el qual es servirien les comandes a domicili, després que els clients puguin escollir a través del web els mercats del Carrilet o Central, de forma individual, o bé de forma conjunta. D’aquesta manera, segons exposava a aquest diari Ildefons Vidal, president dels paradistes del Mercat Central, «això permetria captar altres públics que no estan tan acostumats a freqüentar l’emplaçament com poden ser els joves».

Reglament de Marxants

Per la seva banda, l’Ajuntament de Reus va establir modificacions en el Reglament de venda no sedentària en els mercats de marxants, aprovades en el ple del passat 2 de novembre. D’aquesta manera, la ubicació de parades de marxants haurà de «preservar lliures d’obstacles», a partir de les properes setmanes, «els portals dels habitatges i les entrades dels comerços» al seu voltant i mantenir, en aquest cas atenent a «raons de seguretat», una separació de mig metre entre cadascuna d’elles. Les «dimensions exactes del lloc de venda assignat», a més, quedaran detallades en el contingut de l’autorització que s’atorga als titulars perquè puguin exercir l’activitat.

tracking