Diari Més

Tions de la ciutat i d'altres indrets a Trobada de l'Escola la Vitxeta

Més d'un centenar de nens assisteixen a la tradicional cita al centre educatiu

Els nens gaudeixen de l'activitat.

Tions de la ciutat i d'altres indrets a Trobada de l'Escola la VitxetaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sisena edició de la trobada de tions de Catalunya ha tingut lloc aquest cap de setmana a l’Escola La Vitxeta. Una de les cites que fan les delícies dels petits, i encara més després de veure com ahir al migdia el tió gegant els cagava llaminadures. Endolçar, en definitiva, una tradició que ha aplegat uns 150 nens, segons comentava una representant de l’AMIPA del centre, Esther Adell. La trobada va començar formalment el dissabte, amb la recollida de tions d’arreu de Catalunya i de diverses mides, «alguns més antics i d’altres que venien feia poc del bosc», detallava Adell. I és que, qualsevol que vulgués, podia dirigir-se amb el seu tió cap a La Vitxeta.

Els assistents podien optar pels seus preferits en un sorteig que es va fer a les acaballes de la jornada i amb el qual es va premiar amb un pernil. Un sorteig emmarcat en la tercera edició del concurs internacional de tions, un dels esdevemiments que eren més esperats. La trobada va anar complimentada d’altres activitats, com és el cas d’un taller de màscares que va tenir lloc al matí o el de xapes, només començar la tarda. El vermut tampoc hi va faltar vora el migdia. Entre les novetats d’aquesta sisena edició també hi havia la possibilitat de poder fer-se una fotografia que es penjava directament a la xarxa, tal i com explicaven des del centre reusenc. Com en altres anys, el centre ha comptat amb el tió-vidriola amb l’objectiu de recaptar fons per La Marató de TV3, que enguany ha estat destinada a recaptar fons pels ictus i les lesions cerebrals traumàtiques. Els participants podran recollir el tió aquest dilluns al centre.

Iniciativa consolidada

L’AMIPA La Vitxeta i la comunitat educativa de l’escola van tornar a apropar aquest tresor, tradició única al món. La primera trobada de tions es va realitzar el 2011. Des de llavors, el calendari nadalenc de la ciutat marca entre les cites obligades la visita al centre educatiu. La trobada de tions complementa a altres activitats nadalenques que se celebren a la ciutat, com per exemple, la pista de gel i el tobogan de la plaça de la Llibertat, o el mercat a la plaça del Mercadal.

Activitats que formen part de la campanya nadalenca impulsada per l’Ajuntament de Reus i que enguany duu per títol Reus, un Nadal de somni.

tracking