Diari Més

Municipal

La CUP qüestiona la rapidesa i l'organigrama en la fusió IMAC-Museus

Els cupaires diuen que no eren coneixedors de la situació deficitària de l’ens dissolt i afirmen que la regidora de Cultura no té cap mena de rumb

El president Puigdemont, amb l'alcalde de Reus, davant dels regidors de la CUP de Reus sostenint fotografies de Felip VI i del conseller Jané, aquest 14 de desembre de 2016

Reus, Carles Puigdemont, CUP, fotografies, Carles PellicerACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una imatge del rei Felip de cap per avall va coronar ahir la compareixença de premsa de la CUP un dia després de les fotos del rei que van mostrar al president Puigdemont a l’Ajuntament. Una posada en escena per tornar a la realitat municipal on els cupaires van qüestionar la manera com s’ha dut a terme la fusió entre l’IMAC i l’Institut de Museus i que es farà efectiva a principis de 2017. Una decisió que s’ha fet «a corre-cuita. Ens van notificar que fa dos anys que l’IMAC ha entrat en dèficit i que a finals d’aquest any s’hauria de dissoldre, però els grups municipals no en teníem cap coneixement», va lamentar la regidora Mariona Quadrada, qui va assegurar que «no erem coneixedors que l’IMAC es trobava en situació de dèficit des de fa dos anys i que es produiria un un procés de dissolució a final d’any», assegurava. Els cupaires matisaven que «no estem en contra de la creació d’una nova estrcuctura com aquesta però el que sí que qüestionem és l’organigrama, que segueix amb la fórmula d’ una «estructura piramidal amb gerències i direccions».

«Un Nadal d’Insomni»

Quadrada va emmarcar qüestions com la de la fusió en el marc d’una «manca de cap pla estratègric de la regidoria de Cultura. De fet, ella mateixa va reconèixer en una entrevista que les coses s’anirien fent sobre la marxa, sense cap mena de planificació», exposava la regidora. Quadrada va referir-se en aquest sentit a accions com la campanya de Nadal que va batejar com a «Reus, un Nadal d’Insomni».

Segons Quadrada, «només cal veure la rudimentarietat dels espectacles al carrer, s’ofereixen productes envasats de pot».

Per la seva banda, la CUP va presentar les mocions per al ple del proper dilluns. La primera insta al govern a elaborar un Pla d’Acció Municipal (PAM) pel que resta de mandat i en un termini màxim de 6 mesos donat que és «un instrument necessari», segons explicava Marta Llorens. Mentre que la segona planteja que la retirada de la publicitat sexista i la no col·laboració amb esponsorització amb empreses que facin ús d’aquest tipus de publicitat. Això obeeix a «un canvi de model per tal de formar un equip d’agents cívics dins de la Guàrdia Urbana per la detecció de publicitat sexista».

Finalment, els cupaires presentaran un prec on demanaran que s’actualitzi el Reglament Orgànic Municipal (ROM) en un període màxim de sis mesos.

tracking